Mergi direct la conținut »
Rochiile Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru un milion de dolari
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > Rochiile Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru un milion de dolari

Rochiile Yves Saint Laurent care i-au aparţinut lui Catherine Deneuve, vândute pentru un milion de dolari

Cele 129 de rochii create de Yves Saint Laurent pentru actriţa franceză Catherine Deneuve şi pentru femeia de afaceri libaneză Mouna Ayoub, s-au vândut joi seara, la o licitație organizată de casa Christie's pentru 1,5 milioane de dolari. 1,02 milioane de dolari au fost rochiile actriței și 453.000 de dolari cele ale femeii de afaceri, scrie Reuters.

Un număr de 129 de loturi au fost propuse spre vânzare în elegantele saloane ale sediului pe care casa Christie’s îl deţine pe Bulevardul Matignon din Paris.

Toate ținutele, considerate o incursiune in istoria modernă a modei, s-au vândut în cele cinci ore cât a ținut licitația.

Organizatorii au anunțat că 90% dintre loturi au înregistrat preţuri de vânzare considerabil mai mari în raport cu preţurile de pornire. De exemplu, o rochie de seară din prestigioasa colecţie rusească din sezonul 1977-1978 a fost vândută cu 52.500 de euro, depăşind de 10 ori estimările specialiştilor şi devenind astfel articolul cu cel mai mare preţ de vânzare din această licitaţie.

De asemenea, o rochie scurtă, cu franjuri brodaţi cu perle, care a făcut parte din colecţia haute couture a sezonului primăvară-vară 1969, pe care celebra actriţă franceză a purtat-o atunci când s-a întâlnit prima dată cu regizorul Alfred Hitchcock, a fost vândută cu 42.500 de euro (preţul estimativ era cuprins între 3.000 şi 5.000 de euro).

„Această săptămână de expoziţii şi licitaţia în sine mi-au depăşit aşteptările. Casa Christie’s a adus un omagiu talentului lui Yves Saint Laurent, prezentând creaţiile sale într-o manieră rafinată”, a declarat Catherine Deneuve.

Cel mai scump obiect vestimentar vândut la licitație, a fost o haină din mătase „Iris”, care i-a aparținut lui  Mouna Ayoub și care s-a vândut cu 175.500 de euro. Acesta este un preţ record pentru un articol vestimentar semnat Yves Saint Laurent.


Citește și: INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchi. Cum își petrece timpul când nu este la recuperare


 

Close
Închide
  Close