Rockerii de la Compact B, binecuvântați de preot înainte de concert

Rockerii de la Compact B, binecuvântați de preot înainte de concert. După 42 de ani de chitare, plete și blugi, premii și aprecieri venite din partea fanilor, veteranii rock de la Compact B au primit, în sfârșit, binecuvântarea prelaților pentru… rostul lor în muzica românească.

La modul cel mai serios, trupa rock, care a participat, alături de Andra, la Întâlnirea Internațională a tinerilor Ortodocși, eveniment public care a strâns în Piața Mare din Sibiu circa 15.000 de spectatori, a fost blagoslovită de câțiva preoți care au dovedit o mare deschidere pentru mediul social și cultural – părintele Costin Butnar și părintele conferențiar doctor Constantin Necula, acesta din urmă, unul dintre duhovnicii îndrăgiți de tineri.

Preotul Constantin Necula, iubitor de rock și fan al trupei Compact B, a ținut să se întâlnească personal cu muzicienii în culise. Cu această ocazie, Adrian Ordean, Costi Cămărășan, Aurel „Leluț” Vasilescu, Adrian „Coco” Tinca au primit și protecția divină, prin binecuvântarea părintelui. Acesta le-a mărturisit rockerilor că, înainte de 1990, a fost la un pas să fie arestat pentru că asculta Beatles în Sala Sporturilor din Brașov și că nu-i sunt străine, ba din contră, melodiile lor care au făcut istorie: „Cine ești tu oare?”, „Trenul pierdut”, „Să te gândești la mine”, „Singur în noapte”, „Ploaia” ori „Mă voi întoarce”.

Adrian Coco Tinca (Compact B, centru) alături de preotul Constantin Necula

Compact B, binecuvântați  de preot înainte de concert. Momentul inedit a avut loc Întâlnirea Internațională a tinerilor Ortodocși

Întâlnirea Internațională a tinerilor Ortodocși a strâns participanți din Republica Moldova, Grecia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Cipru, dar și din Starele Unite. Printre cei care au asistat la eveniment s-au numărat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, și Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Înalt Preasfințitul Laurențiu.


VIDEO/ Fostul model român Nelly Năstase a ajuns la televiziunile americane cu hainele pe care le creează

Mai multe articole