De Andreea Romaniuc Archip,

În perioada filmărilor pentru „Mangalița”,  actorul în vârstă de 62 de ani s-a mutat temporar în București, la sfârșit de săptămână având grijă, totuși, să fie prezent pe scena Naționalului ieșean. Acolo joacă de 3 decenii și se simte în largul lui. Nu a tânjit niciodată după Capitală, deși au existat destule momente în carieră  când a avut prilejul să facă acest pas. „Bucureștiul nu mi l-am dorit niciodată. E foarte obositor pentru mine. Apoi, eu fiind ieșean, practic Iașiul m-a ales pe mine. Nu eu mi-am ales soarta… Mă bucur că la Iași am mai prins din generația veche de actori mari,  printre care Adina Popa, Sergiu Tudose, Teofil Vâlcu. Iar teatrul era destul de solid pe vremea aceea”, ne-a povestit el.

Teodor Corban joacă în serialul „Mangalița”

A declinat ofertele

Deși poate mulți colegi de-ai lui nu ar fi stat pe gânduri în ceea ce privește oportunitățile profesionale, actorul a rămas ferm pe poziție de fiecare dată. “Nu regret că nu m-am stabilit în Capitală. Chiar prin anul 1991, m-am întâlnit cu regretata regizoare Cătălina Buzoianu pe peronul Gării de Nord, care m-a chemat la București, spunându-mi că mă va sprijini. Așadar, invitații am avut. Dar nu m-a atras. Poate mi-a fost și frică. Acum nu mi-ar mai fi, dar mi se pare foarte obositor. Probabil ar fi existat mai multe oportunități dacă mă stabileam în Capitală, pentru că Bucureștiul are multe teatre, iar majoritatea actorilor joacă nu doar într-unul singur. La București se fac filmele, spoturile publicitare. Din punctul ăsta de vedere, Bucureștiul ar fi fruntea, dar fi bine dacă s-ar investi și în Iași, Cluj, pentru că sunt actori buni și în țară”, a declarat, pentru Libertatea, Teodor Corban.

Citeşte şi:

Dosarul trebuie luat de la zero! Profilerul Poliţiei Române despre cazul băieţului de 11 ani, violat şi găsit mort, în 2004, pe câmpul de lângă Ciolpani: „Acolo nu este un singur autor!”

Filmul Colectiv, la al cincilea trofeu! Presa anti-Orban din Budapesta laudă curajul presei române de a lupta cu „canalele de propagandă ale Guvernului”

Ce era Cotroceni înainte să devină locul râvnit de președinți | Despre duhurile și fricile care încă bântuie locul

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile