VIDEO/ Bateristul lui Covaci – mai tare decât Țăndărică? Povestea puștiului care cântă la tobe de la 2 ani

Flaviu Hosu Phoenix Foto Florin Ghioca

„Phoenix este blestemată să renască', spunea Nicu Covaci într-un interviu la Libertatea Live, cu trei zile înainte de concertul pe care trupa sa l-a susținut la Teatrul Național din București. Solistul se referea la faptul că a fost nevoit să o ia de la zero de mai multe ori, după ce s-a despărțit de colegii de trupă.

Cea mai nouă formulă Phoenix a fost însă una surprinzătoare: doi puști au fost cooptați alături de muzicianul de 71 de ani, Andrei Mihnea Cerbu, un chitarist de numai 12 ani şi Flavius Hosu, un puşti de  13 ani care loveşte-n tobe de parcă ar fi avut mii de concerte în spate.

În cadrul concertului de la începutul acestei săptămâni, Flavius, care a împlinit între timp 17 ani, a făcut un solo de tobe care a ridicat publicul în picioare, fiind aplaudat frenetic de cei prezenți. Dar acest lucru nu este nou pentru tânărul artist, care a depășit de mult emoțiile și tracul scenei. El a participat atât la cel de-a treilea sezon „Românii au talent', cât și la „Next Star', unde a uimit pe toată lumea cu talentul său.

La vârsta de doi ani s-a jucat pentru prima dată la tobe, când de ziua lui a primit un set de tobe de jucărie. La vârsta de trei ani a descoperit singur ritmuri, iar un an mai târziu a avut prima apariţie pe o scenă, după care au urmat numeroase spectacole prin ţară şi emisiuni TV. În septembrie 2005, când abia împlinise cinci ani, a participat pentru prima dată la Festivalul Naţional Concurs „Curierul' din Piteşti, unde a obţinut locul I. În noiembrie 2005, în urma unui recital la un Festival internaţional de Jazz de la Braşov, a cântat pentru prima dată cu o trupă din SUA în direct, fără nici o repetiţie. Flavius poate cânta aproape orice stil de muzică cu orice formaţie profesionistă la prima vedere, fapt demonstrat în câteva rânduri.

Flavius, în urmă cu mai mulți ani, la tobe    (foto arhiva personală)

După concertul de la București, Flavius a fost comparat de unii dintre cei prezenți cu fostul toboșar al trupei, Ovidiu Lipan Țăndărică. „Îți dai seama, dacă la 17 ani bate așa, când o avea 30-40 de ani cum dă în tobe?', spunea unul dintre spectatori la ieșirea din sală. Dincolo de asta însă, Flavius este un tip modest, care declară că încă mai are de învățat și că acceptă criticile colegilor săi mai experimentați.

CITEȘTE ȘI

VIDEO / Memoriile unei gheișe: artista Umekichi vorbește despre o latură a culturii japoneze învăluită în mister

Mai multe articole