Mergi direct la conținut »
Monden Libertatea > Entertainment > Monden > VIDEO EXCLUSIV/ Monica Bârlădeanu a învățat să facă economii după ce a cheltuit fără măsură. „Când ai un business ești nevoită să-ți faci calculele altfel”

VIDEO EXCLUSIV/ Monica Bârlădeanu a învățat să facă economii după ce a cheltuit fără măsură. „Când ai un business ești nevoită să-ți faci calculele altfel”

La aproape 40 de ani, Monica Bârlădeanu poate spune că a devenit o femeie chibzuită atunci când vine vorba de finanțele ei.

De Denisa Macovei,

Actrița recunoaște că a avut nevoie să treacă prin mai multe etape ale vieții până să ajungă la această maturizare. Monica Bârlădeanu a învățat să facă economii abia după ce a cheltuit fără măsură.

După ce ani la rândul era de părere că hainele o reprezintă și că vorbesc despre ea, cheltuind astfel sume colosale pentru a-și umple dressing-ul, Monica Bârlădeanu a ajuns la concluzia că în viață sunt lucruri mult mai importante.

Am fost mână largă. Nu mai sunt pentru că, una la mână, nu știu dacă mă mai atrag așa lucrurile foarte costisitoare financiar și mă refer la ținute, la lucrurile pe care le porți. La pantofi însă, nu vorbim de pantofi de seară că acolo chiar am o colecție mică, dar cu esențialele, ci vorbim de cizme. La cizme mă mai pierd încă un pic, dar în rest nu. Nici nu știu care a fost cea mai scumpă piesă pe care mi-am cumpărat-o în ultima vreme”, ne-a povestit Monica, completând că nici măcar atunci când sunt reduceri nu abuzează, ci se gândește de mai multe ori înainte de a cumpăra un produs, fie el și la un preț de nimic.

Vânez reducerile, dar să știi că m-am autoeducat. Adică doar pentru că sunt reduceri nu înseamnă că intru și cumpăr orice, doar pentru că au un preț ușor atractiv. Dacă e ceva ce am urmărit și mi s-a părut că are un preț un pic extravagant, să zicem că da, aș „vâna” așa o piesă, în rest nu. Îmi cumpăr piese basic, maieu alb, maieu negru, topuri pe care le porți pe sub orice”.

Monica Bârlădeanu a învățat să facă economii abia în ultimii ani

Actrița a devenit mai înțeleaptă din punct de vedere al finanțelor din momentul în care a început să aibă propriul business, calculele din afaceri adaptându-le la viața de zi cu zi.

„Când ai un business ești nevoită să-ți faci calculele altfel. Adică dezvolți niște reflexe pentru că trebuie să gestionezi un buget pentru afacerea ta, ce investești și asta cred că se transferă și în viața de zi cu zi. Acum am tendința să fac niște calcule mai precise. Nu știu când e ultima oară când mi-am reproșat că am cheltuit iresponsabil”, ne-a mai spus Monica, subliniind că a ajuns în această postură abia după ce a traversat o etapă în care arunca cu banii în stânga și dreapta fără să se gândească dacă are nevoie sau nu de acel obiect.

„La început m-am autoeducat în ceea ce privește economiile, apoi am fost tentată și am intrat așa într-o bulimie de asta, cumpăram orice, chiar dacă mi se potrivea sau nu, apoi am început să mă calmez, dar asta mai mult poate că venea așa din nevoie de relevanță. Aveam senzația că hainele vorbesc despre mine, nu că eu vorbesc despre mine. E normal, eram mică și treci prin tot felul de etape ale percepției despre sine”.

VIDEO: Robert Hanciarec

FOTO: Dumtitru Angelescu

CITEȘTE ȘI:

Ilie Năstase, acuzat că i-a spart casa lui Brigitte. Prima reacție a fostului tenismen: „O fi intrat altul, amantul”