5 trucuri pentru un machiaj de primăvară rapid şi de efect

25 februarie 2016 13:49 De: ,

Natural, romantic, proaspăt şi feminin. Acestea sunt cuvintele care pot descrie cât mai bine un machiaj  ideal de primăvară. La acestea se adaga uşurinţă şi rapiditatea cu care realizăm machiajul, pentru că fiecare zi reprezintă o nouă întrecere cu timpul.

Katiuşa Popovici, make-up artist, te învaţă câteva trucuri  pentru a obţine un machiaj rapid şi uşor ca o adiere de primăvară, evident în tendinţe.

Mai puţin make-up

Regula de aur pentru primăvara aceasta:  Mai puţin înseamnă mai mult! ”Primăvara aceasta se poartă tenul strălucitor şi  cât mai puţin încărcat. Efectul de ten strălucitor, luminos  şi curat îl poţi obţine cu ajutorul produselor ce conţin particule luminoase  pe care le întinzi uşor cu o pensulă şi apoi îndepărtezi excesul. Foloseşte o cremă hidratantă, un fond de ten şi puţină pudră cu particule strălucitoare, care reflectă subtil lumina. Aceste particule trebuie să fie foarte fine, iar pentru a le testa te poţi privi în oglindă la lumina naturală a zilei”, explică Katiuşa Popovici.

Poţi folosi şi iluminatorul, pentru pomeţi şi pentru colţul intern al ochilor. Machiajul natural înseamnă puţin fard, de aceea tenul tău trebuie să arate impecabil. Fă-ţi un obicei din a aplica frecvent măşti de curăţare, hidratare, exfoliere şi tonifiere. Nu uita nici de demachierea zilnică şi de o hidratare corespunzătoare.

Machiaj natural

Bronz timpuriu

Pentru un aspect natural, dar vizibil îmbunătăţit,  poţi folosi,  alături  de blush, o pudră bronzanta  cu o nuanţă  puţin mai închisă decât cea a tenului tău. Porneşte dinspre tâmple, sub pomete şi sub linia maxilarului, pentru un efect uşor de contouring  al feţei.

Eyeliner-ul – doza necesară de încredere

”Pentru o privire pătrunzătoare poţi înlocui fardul de ochi cu un eyeliner. În plus este mult mai simplu şi mai rapid de aplicat decât să blenduiesti culorile de fard. Poţi desena o codiţă lungă gen ”cat eyes”,  pentru a-ţi alungi ochii, o variantă chic şi potrivită pentru zi.  După ce te vei obişnui cu mişcarea, îţi va lua doar câteva clipe până să termini. Deşi eyelinerul negru este cel mai des folosit, în primăvara aceasta  poţi  experimenta  şi eyelinerul  colorat.”

 Cat eyes

Ochi pătrunzători

”Dacă vrei să obţii efectul de mărire al ochilor, alege nuanţe deschise de fard pentru ochi, iar în loc să mergi pe  varianta clasică de smokey eyes, care oricum nu e potrivită pentru zi, alege o nuanţă maro şi mascara pentru volum. Foloseşte farduri foarte puţin sidefate, care să confere privirii tale un strop de culoare.”

Update la machiajul de primăvară

Vrei să-ţi updatezi machiajul fără să pari ridicolă? Alege nuanţele pastelate pentru unghii şi buze.”Buzele nude sau în nuanţe pastelate îţi oferă un aer proaspăt, natural, exact ca şi primăvara. Adoptă nuanţe pastelate de roz sau corai, dar poţi rămâne de asemenea la nuanţa naturală a buzelor tale, aplicând numai un gloss transparent. Balsamurile de buze uşor sidefate sunt şi ele în trend, mai ales dacă eşti ceva mai comodă, tocmai pentru că sunt foarte simplu de aplicat, chiar şi fără oglindă”, încheie Katiuşa Popovici.

Investeşte într-un exfoliant de buze, pentru că cel de corp este prea abraziv pentru o parte a corpului atât de sensibilă. Ai grijă ca cel puţin o dată pe săptămână să aplici scrubb-ul pe buze şi să masezi uşor, iar apoi să foloseşti un strugurel hidratant.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro