Halvaua se află printre alimentele cu puține E-uri (InfoCons)

Asociația Națională de Protecția Consumatorilor – InfoCons – a descoperit, în urma unui studiu, care halvaua se află printre alimentele cu puține E-uri (aditivi alimentari).

Au fost analizate 13 produse tip halva, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la patru producători / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Darinne Distribution SRL, Melaz Trading Company SRL, Bio Logistic & Distribution Partner SRL.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse studiate, doar cinci produse conțin E-uri:

  • 61% din produsele studiate nu conțin E-uri;
  • 31% din produsele studiate conțin 1 E;
  • 8% din produsele studiate conțin 3 E-uri.

Mai puțin de jumătate din produsele studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs.

Pe toate etichetele produselor studiate este menționată valoarea energetică, iar aceasta variază de la 539 kcal/100g pană la 600 kcal/100g.

În ceea ce privește conținutul de sare, acesta este menționat pe eticheta unui singur produs, în valoare de 0.1 g/100g.

Doar 46.15% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, printre acestea enumerându-se: susan, alune, nuci, migdale, arahide, alte fructe cu coajă.

Pentru a vizualiza rezultatele complete ale studiului, accesați tabelul aici.


Citește și: Jocuri la nivel înalt, racolări KGB și vizite în Rusia aranjate. Dezvăluirile misteriosului domn Popa


Mai multe articole