20 Mar. 2017 16:06

Alimente cu efect de întinerire. Cum să arăți cu 10 ani mai tânără

Distribuie

Consumă alimente cu efect de întinerire care îți hrănesc corpul, mintea și sufletul. În acest fel poți arăta de milioane indiferent de vârstă.

Pielea este un organ complex care este expus factorilor intrinseci, din organism, dar și extrinseci, din mediul extern. Acești doi factori își pun amprenta asupra pielii decolorând-o, provocându-i riduri, pete, o îmbătrânesc. Din fericire, putem combate multe dintre cauze apelând la un stil de viață mai sănătos. Nu degeaba se spune acest lucru peste tot. Ceea ce facem, ce mâncâm, cât dormim, dacă facem sport, dacă râdem, cât stăm la soare, etc, toate au repercursiuni asupra organismului și sănătății omului.

De cele mai multe ori, ce este simplu de făcut pentru binele nostru, par și cel mai complicat lucru din lume.

Alimente cu efect de întinerire – cum să arăți cu 10 ani mai tânără

Alimente bogate în antioxidanți

Antioxidanți precum vitamina C, E, A, betacaroten, polifenoli, flavonoide luptă împotriva radicalilor liberi și deteriorărilor acestora. Alimentele cu antioxidanți protejează te inflamații și de îmbătrânire. Mănâncă cereale integrale, oleaginoase, fructe de pădure, spanac, ananas, cartofi, broccoli, ciocolată neagră, etc.

Alimente cu efect de întinerire – vitamina D

Este de ajutor în sănătatea oaselor, te protejează de radiațiile UV, care îți îmbătrânesc pielea dar care pot provoca și cancerul de piele. Consumă cât mai mult pește, lactate, ficat, stridii, cereale integrale, lapte de soia, brânza tofu.

Alimente cu efect de întinerire – prebiotice și probiotice

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Comentarii
← Inchide