Ciclu menstrual dereglat: 5 cauze posibile

10 ianuarie 2017 11:58

Ce dereglează ciclul menstrual e o enigmă. Întârzierea menstruației creează frământări interioare. Și devine motiv de îngrijorare, dacă se ia în calcul eventualitatea unei sarcini neplanificate. Dar sunt situații mult mai grave care duc la dereglarea ciclului menstrual!

5 cauze care întârzie menstruația

La ce se gândește o femeie, activă sexual, atunci când „zilele acelea” din lună se lasă așteptate? La faptul că a rămas însărcinată. Or, există multe alte motive de îngrijorare la primele semne de dereglare ale ciclului menstrual, care ne pot pune sănătatea în pericol. Prin urmare, e necesar să mergi neapărat la un control ginecologic amănunțit, dacă menstruația nu apare la data la care ar trebui. Iată de ce:

1. Medicamentele fac bine, dar și rău

Când ești nevoită să urmezi un tratament, în special cu antidepresive ori antibiotice, ia în calcul și varianta dereglării ciclului menstrual. Unele medicamente pot avea și astfel de efecte secundare, mai ales cele utilizate pentru slăbit și pentru a scăpa de anumite dependențe, precum fumatul sau alcoolul. O eventuală întârziere a menstruației este posibilă și la întreruperea administrării de contraceptive.

2. Schimbările bruște ce dereglează ciclul

Fie că trebuie să lucrezi în ture, fie să călătorești dintr-o țară în alta sau dintr-un oraș în altul, schimbarea stilului de viață și a programului obișnuit poate duce la modificări ale stării de sănătate, cel puțin până ce organismul se adaptează.

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro