16 Mar. 2013 12:42

Dieta cu mâncăruri Delicioase SLĂBEŞTI 2,5 kg în 5 zile

Distribuie

Ziua 1

Mic dejun
250 g lapte degresat se fierbe cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Se adaugă 3 linguri de griş amestecând continuu. O pară se taie cubuleţe şi se căleşte cu scorţişoară. Se amestecă cu laptele şi o linguriţă de nuci mărunţite.

Gustare
100 g salată se amestecă cu o roşie tăiată şi cu un sos din apă, vegeta, oţet, sare, piper şi ulei de măsline. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră şi două mandarine.

Prânz
Se amestecă o linguriţă de ulei cu puţină boia, 2 linguriţe zeamă de lămâie, puţin zahăr, o linguriţă de miere, vegeta şi 50 ml de apă. 100 g peşte file se pune la marinat 2 ore în acest amestec. Se prăjeşte apoi într-o tigaie unsă cu ulei. Sosul se pune într-o altă tigaie şi se amestecă  cu 60 ml lapte şi o lingură de bulion. Peştele se taie şi se adaugă în sos. Garnitură: 200 g paste fierte.

Cină
Se amestecă trei linguri de ton  cu două linguri de caşcaval ras, o lingură de iaurt degresat, sare, piper, puţin oţet şi o linguriţă de bulion.

Ziua 2

Mic dejun
O chiflă din făină neagră se taie în două şi se unge cu unt. Deasupra se pune o roşie tăiată felii, o felie de caşcaval şi o felie de şuncă fiartă. Se bea şi un pahar de lapte degresat.

Gustare
Se fierb 80 g paste. 120 g piept de pui se taie fâşii şi se prăjeşte cu o linguriţă de ulei, se sărează şi se piperează. Un măr şi un ardei gras se taie mărunt şi se amestecă cu pieptul de pui şi cu pastele. Totul se amestecă cu cinci linguriţe de maioneză şi, după masă, se mănâncă o portocală.

Prânz
250 g cartofi se curăţă, se taie cubuleţe şi se fierb 15 minute cu 300 ml de apă cu vegeta. O ceapă se taie rondele şi 200 g varză se dau pe răzătoare. Se călesc cu o linguriţă de ulei, se sărează şi se piperează. Se adaugă 200 ml apă şi o linguriţă jumătate de vegeta, după care se lasă la foc mediu 10 minute. Se amestecă cu cartofii şi cu pătrunjel tăiat mărunt.

Cină
Se bea 250 ml de lapte degresat îndulcit cu o linguriţă şi jumătate de miere.

Ziua 3

Mic dejun
Se amestecă jumătate de măr, o banană mică, un kiwi, două linguri de cereale, o linguriţă de stafide şi 250 ml lapte degresat.

Gustare
120 g piept de pui se taie fâşii şi se amestecă cu un sfert de linguriţă de ghimbir mărunţit şi boia. Se lasă 5 minute, se presară cu o linguriţă de susan, apoi se pune într-o folie de aluminiu şi se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră şi se bea un pahar de suc natural de portocale.

Prânz
Se taie două felii de pâine neagră în cubuleţe şi se prăjesc într-o tigaie cu o linguriţă de ulei şi 25 g de kaiser. Se scoate din tigaie şi se amestecă cu 45 g caşcaval ras. 500 g varză roşie se taie şi se fierbe. Se pune apoi într-un vas yena, se adaugă 150 ml apă şi o linguriţă de vegeta, sare, piper, nucşoară şi amestecul de pâine şi caşcaval. Se coace 15 minute la foc mare.

Cină
Se face o salată de fructe din două mere, o pară, o portocală şi un fruct de kiwi. Deasupra se toarnă un amestec din zeama de la o lămâie, puţin zahăr şi o lingură de iaurt.

Ziua 4

Mic dejun
Jumătate de chiflă se unge cu unt şi se mănâncă cu o felie de caşcaval şi un măr.

Gustare
Se face un amestec din 60 g iaurt degresat, două linguri de maioneză light, o mandarină tăiată cubuleţe, sare, piper şi curry. Amestecul se întinde pe o chiflă tăiată în două, peste care se adaugă o felie subţire de şuncă fiartă. Se mănâncă cu o pară şi o roşie.

Prânz
150 g muşchi de porc se taie
mărunt, se sărează, se piperează şi se pun într-un vas. O ceapă mică se taie şi se căleşte cu o linguriţă de ulei. Se adaugă apoi 125 ml lapte degresat, 100 ml apă, vegeta şi 25 g caşcaval ras. Se sărează şi se piperează. Sosul se toarnă peste carne şi se dă la cuptorul încins 20 minute.

Cină
Se curăţă seminţele la două mere. Se amestecă trei linguri de stafide cu două linguriţe de rom, două de miere şi una-două picături de esenţă de vanilie şi se umplu merele. Se presară cu scorţişoară şi se coc în cuptorul fierbinte 45 minute. Când se scoate din cuptor, se toarnă deasupra 125 g iaurt de vanilie degresat.

Ziua 5

Mic dejun
O felie de pâine neagră se unge cu unt şi se mănâncă cu 30 g caşcaval, un măr şi 180 g iaurt degresat.

Gustare
Se amestecă cinci linguri brânză de vaci degresată cu o linguriţă de ulei şi trei linguri de iaurt. Jumătate de ceapă se curăţă şi se taie mărunt, la fel şi un ardei gras, după care se adaugă peste amestecul de brânză de vaci. Se condimentează cu sare, piper, boia şi pătrunjel. Se mănâncă cu o felie de pâine neagră şi o portocală.

Prânz
Se curăţă şi se taie  o ceapă mică, 150 g ciuperci şi un căţel de usturoi. Se călesc cu o linguriţă de ulei. Se adaugă o conservă de roşii, se sărează şi se piperează. 100 g file de peşte se stropeşte cu zeamă de lămâie, se condimentează, se pune peste legume, se acoperă şi se lasă 15 minute la foc mediu. Se mănâncă cu cartofi fierţi.

Cină
Se rad trei mere şi se amestecă cu 100 g biscuiţi daţi la maşină şi o banană pisată. Se bea un pahar de suc natural de portocale.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Loading...
Comentarii