Ce este de făcut când copilul mai mare îl lovește pe cel mic?

29 iulie 2012 13:36

Din păcate, există și situații în care unul dintre copii se simte neglijat sau este supărat și crede că totul este… din vina celuilalt copil. Rezultatul nu este prea fericit, dar există soluții care depind de noi, adulții.

Numai gândul că cineva poate să-ți lovească sau să-ți supere unul dintre copii te scoate din minți, dar există și la această situație o excepție: atunci când cel care face asta este de fapt celălalt copil al tău.
Ce poți face să nu se ajungă la asta? Să încerci să previi astfel de situații prin acordarea de timp! Da, timpul este de multe ori cel mai bun răspuns și vorbim despre timp petrecut cu ambii copii, dar și timp special pentru fiecare dintre ei. Glume, secrete, jocuri numai de ei știute, toate acestea fac ca timpul petrecut cu cei mici să fie un adevărat medicament pentru momentele în care ei sunt supărați. Și încă ceva: nu e frumos ca atunci când sunteți cu unul dintre copii să nu încetați din a povesti despre… celălalt. Voi cum v-ați simți dacă cel mic în loc să stea și să povestească alături de voi ar vorbi mereu doar despre doamna educatoare? Așa-i că se numește gelozie?
Și totuși ce faci atunci când se întâmplă? Cel mare l-a lovit pe cel mic sau invers? În primul rând stai calm, respiră adânc și dacă încă ești supărat sau supărată fă o pauză de câteva minute în care să te liniștești. După ce vorbești cu cel mic lovit și îl liniștești, explicându-i că fratele sau sora lui nu a vrut să reacționeze așa ce faci? Îl pedepsești pe „vinovat”? Tendința este să faci asta, dar oare nu este și el o victimă?
Citește mai mult pe unicakid.ro
 

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro