Jocuri care cresc inteligența copiilor

08 aprilie 2016 11:36

Psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu îți dă câteva exemple de jocuri care cresc inteligența copiilor. Sunt pe cât de simple, pe atât de eficiente.

Jocuri care îl provoacă să gândească

  • ”Ce-ar fi dacă?” În funcție de situația în care vă aflați, puneți întrebări și dați răspunsuri legate de ceea ce vedeți în jur. Așa poate fi parcurs și un drum mai plictisitor sau îi poți distrage atenția când faci cumpărături. Deci, pe rând, unul pune întrebări și celălalt dă răspunsuri. Exemple: ”ce-ar fi dacă animalele ar putea vorbi?” ”Ce-ar fi dacă noi am avea patru picioare?” ”Cum ar fi dacă nimeni nu ar spune niciodată adevărul?” etc.
  • Micii detectivi. Este un joc mai elaborat, care presupune o muncă mai intensă, recomandat copiilor mai mari de 7 ani. Se alege o temă interesantă, despre care el trebuie să adune cât mai multe informații din cât mai multe surse: internet, bibliotecă, dicționare, să întrebe persoane care știu mai multe etc. Interesează-te pe parcurs despre cum merge tema lui și ajută-l să strângă cât mai multe materiale. După care urmează un raport amănunțit, care poate fi scris, dar poate avea și alte elemente cum ar fi fotografii, înregistrări video, desene etc.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro