MENIU CAUTĂ
10 Feb. 2016 20:00 , de Gabriela Boceanu

Pericole pe internet: tu știi cum să-ți păzești copilul?

Distribuie

Revoluționar ca invenție, internetul poate fi un instrument foarte util, însă aduce beneficii la pachet cu... riscuri majore. Și cele mai facile victime sunt copiii și adolescenții. Află cum să-ți protejezi copilul atunci când navighează pe internet și ce au de spus pe această temă alţi părinţi și specialiștii în parenting.

 

Ce spun statisticile

 

Smartphoneurile și deviceurile mobile sunt un adevărat pericol pentru cei mici. Academia de Pediatrie a descoperit că 75% dintre copii între 12 și 17 ani deţin un smartphone pe care îl folosesc zilnic.

 

Rețelele de Social Media sunt cea mai mare teamă a părinților. Statisticile ne arată că 1 din 5 copii își verifică conturile de social media de 10 ori pe zi.

 

Mai mult decât atât, peste 20.000 de copii cu vârste mai mici de 13 ani încearcă zilnic să-și creeze un cont pe Facebook, unde se înregistrează cu o vârstă falsă, mai mare.

 

Conform Netnanny.com, 82% din copii sunt expuși la conținut necorespunzător în mediul online până la vârsta de 11 ani. Acesta poate fi conținut adult sau conținut violent și poate să apară de oriunde, de la „inocentele' desenele animate de pe Youtube, la tutorialele pentru jocurile video.

 

Incidentele online sunt de cele mai multe ori accidente. 70% dintre copii au dat din greșeală de conținut adult dintr-o căutare inocentă pe Google, cu scopul de a-și face temele.

 

Ce riscăm atunci când nu monitorizăm activitatea online a copiilor?

 

Acestea sunt doar câteva din riscurile la care se expun copiii atunci când stau pe internet:

 

 1. Pot fi urmăriți de persoane necunoscute, cu intenții ascunse.

 

 1. Pot fi umiliți online, fenomen care se numește cyber bullying'.

 

 1. Furtul de identitate.

 

 1. Distrugerea reputației se poate face extrem de ușor online și pe lângă asta, materialele existente vor fi aproape imposibil de distrus.

 

 1. Accesarea zonelor obscure ale internetului, cum sunt piețele ilegale.

 

Din nefericire, de multe ori părinții sunt aceia care îi pun pe cei mici în pericol.  Acest fenomen este foarte des întâlnit în cazul părinților foarte tineri, care postează poze cu bebelușii lor nou-născuți, fără să se gândească la consecințe.

 

Sfaturi pentru a-i ține pe cei mici în siguranță pe net

Iată câtvea din lucrurile pe care poți să le faci pentru a-i asigura protecția copilului tău atunci când navighează pe internet:

 

 1. Familiarizează-te cu tehnologia și ce tooluri îți pot fi utile.

 

 1. Nu îl lăsa să își facă un cont de Facebook până ce nu are 13 ani.

 

 1. Monitorizează și controlează constant activitatea online a copilului tău.

 

 1. Evită aplicațiile care nu mențin un istoric al conversațiilor.

 

 1. Educă-l despre folosirea responsabilă a internetului.

 

 1. Arată-i că poate să aibă încredere în tine.

 

Controlul – un rău necesar

 

Controlul parental este un lucru cu care nu sunt de acord toți părinții, dar este un rău necesar. Prevenirea incidentelor din online ajută la prevenirea unor catastrofe care i-ar putea marca viața unui copil.

 

Dacă și tu ești un părinte îngrijorat și vrei să afli mai multe informații despre cum să îți protejezi copilul online, citește pe blogul BluParty ghidul complet și află părerile părinților bloggeri și ale specialiştilor în parenting: http://www.bluparty.ro/sfaturi-parenting-siguranta-copiilor-pe-internet/

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 16 noiembrie 2018
Loading...
Comentarii