10 activităţi care te scapă de celulită. Alege-o pe cea mai potrivită!

19 februarie 2016 23:30 De:

Indiferent de siluetă, celulita atinge peste 90% dintre femei. Contează şi ce mănânci, sunt bune şi cremele, dar şi mişcarea. Află care sunt sporturile şi activităţile care te ajută să elimini celulita şi cum trebuie să procedezi.

 

 

  1. Săritul corzii

Te ajută să destochezi grăsimile. Favorizează returul venos, activând circulaţia sângelui, întăreşte fesierii şi previne varicele.

Ritmul bun: 1 minut de efort, 30 de secunde de pauză. O şedinţă de 15 minute de 2-3 ori pe săptămână.

  1. Squat

Este un exerciţiu care constă din genuflexiuni care se execută cu o halteră pe umeri. Lucrează asupra celulitei de pe coapse şi fese. E mai bine să se facă într-o sală de fitness sub supravegherea unui instructor.

Ritmul bun: 3 serii de 30 de repetiţii cu un minut de pauză între fiecare serie. Spatele trebuie să fie drept şi abdomenul tras.

  1. Bicicleta de apartament

Dacă alternezi perioadele de viteză cu cele de forţă vei arde maximum de calorii. Lucrează asupra celulitei de pe coapse şi fesieri.

Ritmul bun: ideal ar fi să se facă 3 şedinţe de 30 de minute pe săptămână. Rezistenţa trebuie crescută gradat.

  1. Dezvoltare musculară

Pentru întărirea muşchilor coapselor şi feselor se fac exerciţii care acţionează local. Acest gen de exerciţii ajută muşchiul să consume chiar şi în perioadele de repaos.

Ritmul bun: 2 şedinţe pe săptămână, combinate cu activitate cardio.

  1. Fandări

Ca şi squatul, fandările sunt un exerciţiu care întăresc musculatura lucrând partea de jos a corpului. Fandările te ajută să lucrezi celulita de la nivelul coapselor şi feselor.

Ritmul bun: 3 serii a 30 de repetiţii cu un minut de pauză între fiecare serie, de 3 ori pe săptămână.

  1. Aquagym

Există mai multe programe special create în cadrul gimnasticii în bazin. Se lucrează fără accesorii, fiind importantă viteza mişcărilor care le conferă intensitate.

Ritmul bun: mişcări de intensitate mare, făcute 20-30 de minute de 3 ori pe săptămână.

  1. Alergarea afară sau pe bandă

Este o activitate cardio care ne ajută să ardem calorii şi grăsime. Când alergi, stimulezi muşchii care acţionează asupra ţesuturilor cutanate care se întind. Încet, încet, pielea se va întinde şi celulita se diminuează.

Ritmul bun: şi aici este important să se alterneze un minut de alergare intensă cu 30 de secunde de relaxare. Adică, mai bine 20-30 de minute de intensitate mare decât o oră şi jumătate de alergat încet.

  1. Zumba

Este o modalitate plăcută de a pierde calorii. Zumba este o activitate cardio, ludică şi distractivă care va utiliza lipidele drept carburant, favorizând circulaţia sangvină. Se consumă minimum 500 de calorii pe oră. Dacă ai şi o alimentaţie sănătoasă, pielea de portocală dispare.

Ritmul bun: 3 şedinţe pe săptămână de 30 -40 de minute. E bine să o combini cu dezvoltarea musculară.

  1. Stepul

Cursurile de bodystep fac să lucreze frecvenţa cardiacă în procent de 65-90% şi mobilizează musculatura corpului, mai ales a membrelor inferioare, fiind o armă bună împotriva celulitei.

Ritmul bun: 3-4 şedinţe de 30 de minute pe săptămână. Şi de câte ori poţi, urcă scările şi evită ascensorul.

  1. Masajul

Tehnicile masajului sunt renumite pentru activitatea lor drenantă şi de creştere a tonicităţii pielii. Stimulează ţesuturile, ameliorază microcirculaţia şi tonifică piele. Sensul este de laglezne spre coapse.

Ritmul bun: e bine să te masezi după fiecare şedinţă de sport cu o cremă anticelulită cu efect termic, dacă nu ai probleme circulatorii.

 

 

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro