Foloseşte lămâie pentru unghiile casante!

13 februarie 2013 14:56

Unghiile casante şi fragile sunt o problemă cu care se confruntă multe persoane, mai ales în anotimpul rece. Din fericire, soluţiile pentru tratarea lor sunt la îndemâna oricui.

Alimentaţia carenţială din timpul iernii, când lipsesc multe elemente esenţiale din hrană, îşi pune amprenta şi pe frumuseţea unghiilor. Liliana Simidon, specialista ziarului Libertatea, îţi spune cum să le îngrijeşti.
În această perioadă rece, unghiile devin uneori casante sau se pot exfolia. Trebuie să găseşti remedii rapid, căci mâinile şi, implicit, unghiile te reprezintă. Dacă unghiile se rup des, cauza poate fi o carenţă de calciu, de zinc sau de fier. Atunci când din hrana noastră lipsesc aceste elemente, unghiile devin foarte fragile.

Sfaturi utile pentru întărirea unghiile casante


E bine să introduci în hrană surse de calciu (sub formă de lactate degresate), surse de fier (obţinute din polen, fructe de cătină, curmale, spanac, urzici), zinc (sub formă de drojdie de bere, seminţe de susan, de dovleac, migdale, nuci, arahide, cereale sau alge), pentru o perioadă de 3-4 luni, şi astfel vei scăpa de problema unghiilor casante.


De asemenea, pentru că unghiile se înmoaie foarte mult în apă şi se întăresc în aer liber, iar aceste variaţii de hidratare le fac şi mai fragile, e bine ca atunci când eşti nevoită să stai mai mult timp cu mâinile în apă să porţi mănuşi de menaj. După ce ai terminat treaba e bine să-ţi tratezi mâinile şi unghiile cu ulei de germeni de grâu, căci acesta conţine cantităţi mari din vitaminele E şi F.
În cazul în care nu apa e responsabilă pentru problemele unghiilor tale, trebuie să urmăreşti ca produsele pe care le foloseşti pentru îngrijirea lor să nu conţină formaldehide, căci acestea le fac casante.

Produse naturale de ajutor pentru unghii


Vitamina A Naturală – Fares. Ajută unghiile şi menţin sănătatea în cazul lipsei de vitamina A. Administrare: una/două capsule pe zi, între mese. Preţ: 28 de lei.
Osteorepair – Indian Herbal. Te scapă de fragilizarea unghiilor. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi. Preţ: 40 de lei.


Ulei de cătină cu gălbenele şi sunătoare – Fares. Printre altele, ajută şi la întărirea unghiilor. Administrare: internă: 15- 20 picături de două-trei ori pe zi. Extern: masaj pe suprafaţa unghiei. Preţ: 13,5 lei.

Alte remedii pentru unghii casante si fragile


HYDROCREMĂ MÂINI CU MALAKIT ŞI ALOE 75 ml – 46 de lei. Ideală pentru unghii casante, exfoliate.
NUTRICREMĂ MÂINI CU MALAKIT ŞI MIGDALE 75 ml – 46 de lei. Supernutritivă. Ideală pentru unghii exfoliate.
ULEI PUR PARFUMAT ARGAN – 30 ml – 108 lei. Conţine vitaminele A, E şi F. Ideală pentru îngrijirea unghiilor casante.
CREMĂ BOGATĂ SPECIFICĂ GĂLBENELE – 100 ml – 74 de lei. Bună atât pentru pielea mâinilor, cât şi pentru unghiile casante.
Fosfacomple x – ulei esenţial – santal – 30 ml – 329 de lei. Ulei ideal pentru unghiile casante.

Leacuri naturiste pentru unghii casante


Băi cu ulei de măsline sau de germeni de grâu (timp de 30 de minute).
Băi cu amestec de sare de mare şi extracte de conifere (se ţin degetele 30 de minute, seara)
Aplicaţii pe unghii cu usturoi pisat.
Aplicaţii pe unghiile bolnave cu rostopască în amestec cu lanolină sau unguent de gălbenele.
Aplicaţii cu frunze de salvie strivite.
Aplicaţii cu drojdie de bere în amestec cu apă de tărâţe.
Aplicaţii pe unghiile casante şi fragile cu felii de lămâie (două-trei ori pe zi).
În cazul unghiilor pătate, se aplică o pastă din bicarbonat de sodiu şi apă oxigentată şi se lasă să acţioneze două-trei minute, după care spală foarte bine şi se aplică ulei de germeni de grâu, de porumb sau de măsline.

Eşti pregătit pentru Ajax – Steaua? Fii suporter adevărat şi Libertatea te îmbracă în echipamentul Stelei

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro