MENIU CAUTĂ
02 Dec. 2014 15:12

Ce gătești săptămâna asta? Iată câte o rețetă pentru fiecare zi!

Distribuie

Orice gospodină, oricât ar fi ea de iscusită, este imposibil să nu suspine din când în când: "Offf, chiar nu mai știu ce mâncare să mai fac!". Tocmai de aceea îți venim în ajutor și îți propunem câte o rețetă pentru fiecare zi.

LUNI – ROȘII UMPLUTE

Ingrediente:
-8 roșii, 6 linguri de orez, partea albă de la un praz, 100 g de unt, 3 linguri de cașcaval ras, 50 ml de vin alb sec, verdeață după gust, sare, piper.
Preparare:
1. În unt topit se pune prazul tăiat rondele. Se lasă să se călească 5 minute. 
2. Se pune orezul și se lasă încă 5 minute să se umfle. Se potrivește gustul de sare și piper. Se lasă să se răcorească amestecul și apoi se adaugă cașcavalul. 
3. Se scobesc roșiile și apoi se umplu cu orezul. Se așază în tavă, miezul roșiilor se toacă mărunt și se pune și el în tavă. 
4. Se adaugă vinul și apa cât să fie roșiile un sfert de lichid. Se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc cu verdeață.

MARȚI – SUPĂ DE ROȘII CU PUI

Ingrediente:
-tacâmurile de la un pui, o ceapă, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, o felie de țelină, 3 linguri de pastă de roșii, fidea, puțin rozmarin, sare
Preparare:
1. Tacâmurile se pun la fiert în apă rece cu sare și, după primul cocot, se aruncă apa.
2. Se pun din nou la fiert cu apa și cu sare, se înlătură spuma și apoi se pun ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina, toate tăiate cât mai mărunt.
3. Se lasă la fiert legumele și se adaugă pasta de roșii. Se mai lasă la foc 5 minute.
4. Se pune apoi fideaua, se lasă să se dea un clocot, se pune rozmarin, se stinge focul și se lasă 1- minute sub capac, înainte de servire.

MIERCURI – PACHETE CU PEȘTE

Ingrediente:
-4-5 foi de plăcintă, o conopidă mică, o conservă mare de ton în suc propriu, un ou, 25 grame de unt, sare, piper
Preparare:
1. Conopida se desface în buchețele cât mai mici care se pun la fiert în apă cu sare.
2. Se lasă să se fiarbă bine, se scurge apa și se mixează cu unt, sare și piper.
3. Foile de plăcintă se decupează în porții, se pune cam o lingură de piure de conopidă, apoi pește scurs și se împachetează.
4 Se așază toate pachețelele în tava de copt, se ung cu ou bătut și se lasă la cuptor aproximativ 15 minute.

JOI – PIEPT DE CURCAN CU MĂSLINE

Ingrediente:
-un piept de curcan, 300 g de măsline, o ceapă, un pachet de unt, sare, boia, piper, cimbru, 150 ml vin alb, capăere pentru servit
Preparare:
1. Carnea de curacn se taie pentru a forma o foaie.
2. Măslinele fără sâmburi se mixează și se amestecă bine cu 100 g unt și ceapa tăiată mărunt.
3. Amestecul de măsline se întinde pe foaia de carne, se rulează și se leagă.
4. Se unge carnea cu restul de unt, se așază în tavă, se presară cu sare, boia, piper și cimbru. Se toarnă vinul în tavă, se adaugă apă cât să fie un sos și se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Se aduce la masă cu capere pe deasupra.

VINERI – TERINĂ DE LEGUME

Ingrediente:
-600 g legume congelate, 6 ouă de găină, 6 ouă de prepeliță, o legătură de pătrunjel, 25 g de unt, sare, piper
Preparare:
1. Legumele se fierb și apoi se lasă la scurs. 4 ouă de prepeliță se pun la scurs. Cele 6 ouă de găină se bat și apoi se amestecă bine cu legumele răcite, sare, piper și pătrunjel.
2. Amestecul cu legume și ouă se toarnă într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie care se lasă peste margini să cadă, se așază cele patru ouă de prepeliță fierte și curățate.
3. Se bat cele două ouă de prepeliță rămase, se pun deasupra, e acoperă cu hârtia de copt și se dă pentru o oră la cuptor. Se lasă să se răcorească în tavă.

SÂMBĂTĂ – GRĂTAR de PĂSTRĂV

Ingrediente:
-4 pești, o lămâie, 100 ml ulei, o legătură cimbru, o legătură rozmarin, 6 căței de usturoi, sare, piper.
Preparare:
1. Uleiul se amestecă cu cimbrul, rozmarinul, jumătate de lămâie și usturoiul pisat.
2. Se presară peștele cu sare și piper la inerior și exterior și apoi se umple cu amestecul de ulei și ierburi.
3. Se lasă la marinat, la frigider, pentru o oră, timp în care se încălzește grătarul.
4 Se pun peștii pe grătar pentru cinci minute pe fiecare parte.
Se aduc cu restul de lămâie și garnitură, după gust.

DUMINICĂ-TARTĂ CU LAPTE ȘI MERE

Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină, 100 g margarină, un praf de zahăr, 8 linguri cu apă
Pentru umplutură: 5 mere, 2 linguri cu miere, 100 g unt
Pentru coacere: 4-5 linguri de lapte condensat
Preparare:
1. Pentru aluat, apa, margarina și un praf de zahăr se pun pe foc. Când margarina s-a topit, se stinge focul, se pune făina dintr-o dată și se amestecă obținând aluatul. Se scoate din vas, se întinde și apoi se tranfseră în forma de copt tarta.
2.Pentru umplutură, merele se curăță de coajă, se feliază și se pun într-o tigaie cu unt, zahăr și miere. Se lasă pe foc până ce se caramelizează.
3. Se pun merele în formă de copt, peste aluat, apoi se acoperă cu laptele condensat.
4. Tarta se coace 20 de minute.

Loading...
Comentarii