20 Apr. 2017 08:54

Peste 60% dintre femei se simt complexate. Care sunt cele mai frecvente motive?

Distribuie

Complexele sunt stări emoționale care derivă dintr-o autoevaluare drastică a calităților/defectelor și a realizărilor prin compararea cu ale celor din jur. De cele mai multe ori, în urmă acestei evaluări cele mai multe persoane se simț frustrate, tensionate și intră în depresie. Reacția firească ulterioară este, așa cum era de așteptat, închiderea în șine și izolarea de ceilalți. 

Concluzia unor studii recent realizate demonstrează faptul că femeile sunt mai complexate comparativ cu bărbații, iar acestea vizează situația materială, socială, carieră și aspectul fizic. În cele ce urmează vom aminti care sunt cauzele principale ale apariției complexelor.

Iată care sunt motivele din cauza cărora femeile se simt complexate:

Aspectul fizic

Peste 85% dintre respondentele studiului au afirmat că sunt continuu preocupate de aspectul lor fizic. Printre problemele care reprezintă pentru ele un motiv de îngrijorare sunt:
—estetica dentară: această reprezintă o problemă reală pentru cele care nu au avut niciodată dinții drepți, albi sau au câțiva dinți lipsă. Femeile se simț complexate atunci când vorbesc, când zâmbesc, când râd.
—greutatea: kilogramele în plus sunt un real motiv de frustrare pentru femei. Pentru a reuși să scape de ele, fiecare trebuie să facă mai mult sport, să fie mai atentă la alimentație și să încerce pe cât posibil să evite să mănânce după oră 18:00.
—celulita: chiar și cele care nu au probleme cu greutatea au celulită, iar această este un alt motiv de îngrijorare pentru femei. Celulită necesită o atenție specială, întrucât apectul pielii poate fi îmbunătățit cu ajutorul cremelor, a masajelor și a împachetărilor care se fac în cadrul saloanelor de înfrumusețare.

Situația materială

Această este extrem de importantă pentru femei. Conform studiului, cele care câștiga sub 2500 de lei pe luna se simț foarte complexate, întrucât nu își pot satisface toate dorințele.

Carieră

Femeile care au trecut de 25 de ani se îngrijorează din ce în ce mai mult cu privire la carieră lor, mai ales dacă până la această vârstă nu au avut niciodată un job stabil, ci au schimbat foarte multe locuri de muncă. De asemenea, încep să apăra frustrările din cauza că trebuie să o ia mereu de la început, pe poziții de juniori, iar beneficiile nu sunt deloc satisfăcătoare. Se pare că femeile care lucrează în firme mici se simț mai complexate decât cele care au joburi în multinaționale.

Relațiile eșuate

Femeile care au trecut de 27 de ani și care au avut mai multe relații, precum și cele divorțate sunt extrem de complexate din cauza faptului că nu au reușit să își găsească perechea. Starea lor depresivă este accentuată de rețelele de socializare unde ele văd prietene și cunoștințe căsătorite sau care așteaptă nașterea unui nou membru al familiei. Ele trec foarte greu peste urmele lăsate de foștii parteneri și se simț complexate, crezând că problemele sunt numai la ele.

Peste 60% dintre femei se simt complexate, iar aceasta cifra este intr-adevar ingrijoratoare. Acestea ar trebui sa ia masuri, astfel incat sa evite starile depresive. Pentru inceput, ele ar trebui sa nu se mai subestimeze si sa inceteze sa se compare cu cei din jur!

Comentarii
← Inchide