22 Dec. 2017 18:37

10 sfaturi pentru cozonaci perfecți

Distribuie

Toate gospodinele ar vrea sa se laude cu bucatele lor delicioase de Paste sau Craciun, dar mai ales cu niste cozonaci “cum n-ai mancat la nimeni”! Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii cozonacii perfecti.

Cum poti sa gatesti cozonacii perfecti

1. Ai grija sa fie cald in bucatarie cand pregatesti aluatul pentru cozonaci si toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Ouale abia scoase din frigider sau laptele rece vor impiedica aluatul sa creasca pufos si sa se coaca uniform.

2. Incalzeste putin laptele cand pregatesti maiaua din drojdie, dar ai grija sa nu fie fierbinte. Daca oparesti  drojdia, aceasta isi va pierde din proprietati.

3. Foloseste lapte gras si proaspat si adauga, eventual, cateva linguri de lapte condensat. Grasimea va ajuta zaharul si drojdia sa dospeasca.

4. Poti adauga si o lingura de smantana grasa sau de untura curata, ca sa sporesti cantitatea de grasime din aluat.

5. Citește mai departe pe www.retetepractice.ro

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Ștefan Bănică jr și-a serbat ziua într-un club la subsol!
Loading...
Comentarii