02 Dec. 2017 21:05

De ce trebuie să pui o lingură de lemn pe oala în care gătești

Distribuie

Problema: mâncarea dă mereu în clocot și curge din oală, pe aragaz.

Soluția: o lingură de lemn

Acest atât de simplu truc învățat de la cei mai în vârstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curăța, a mia oară. Așa că, de fiecare dată când fierbi ciorbă/tocăniță/cartofi/paste/fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.

Pe asta cei mai mulți o șiați, dar nu și știința din spatele acestui truc. Ei bine, pentru că bulele sunt niște forme instabile umplute cu abur, dacă ating ceva care are temperatura sub cea de fierbere, aburul se va transforma înapoi în lichid. Asta înseamnă și că, odată cu odată cu trecerea timpului, dacă lași lingura desupra, temperatura ei va crește încet încet iar trucul își va pierde din eficiență.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Ștefan Bănică jr și-a serbat ziua într-un club la subsol!
Loading...
Comentarii