Libertatea te ajută să găteşti ieftin şi bun. Găluşte de cartofi cu doar 5,5 lei

24 februarie 2016 23:30

Nu stai prea bine cu bani, eşti înainte de salariu sau pur şi simplu vrei să faci economie dar să mănânci ceva bun şi hrănitor. Noi te ajutăm. Vei găsi în fiecare zi, de luni până vineri, câte o reţetă ieftină. Cu mai puţin de 10 lei poţi găti feluri de mâncare delicioase.

 

Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2 lei, ouă: 1 leu, pătrunjel: 1 leu, făină: 0,50 lei, sare şi piper: 0,50 lei, nucşoară, ulei: 0,50 lei. Total: 5,50 lei

Ingrediente: 3 cartofi mari, 2 ouă, o lingură de făină, o legătură de pătrunjel, un vârf linguriţă sare, ½ linguriţă piper, un vârf pudră de nucşoară, puţin ulei pentru uns.

Preparare: se spală cartofii şi se curăţă de coajă, apoi se taie cubuleţe. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb bine, până se pot pasa cu furculiţa. Se scurg cartofii de apă, apoi se sfărâmă, obţinând un piure peste care se adaugă făina, ouăle, sarea şi piperul. Se amestecă bine. Cu o lingură se ia din aluatul format, iar cu mâinile unse cu puţin ulei se formează găluşte de dimensiunea unei nuci. Se aliniază într-o tavă tapetată cu foaie de copt, ce se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, până capătă o culoare aurie. Se servesc cu pătrunjel verde tocat, alături de o salată de varză roşie.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro