Reţete

Cele mai gustoase retete, diete, retete slabire, alimentatie sanatoasa, retete traditionale romanesti, retete rapide.

20 Oct 2010
Ingrediente:  doi morcovi mari, două cepe, trei linguri de pastă de gogoşari (înlocuiţi cu ardei, dacă nu aveţi), două linguri de bulion, sare, piper, foaie de dafin, boabe de...
19 Oct 2010
Preparare: carnea se feliază şi se prăjeşte sau se rumeneşte la cuptor. Separat, se diluează bulionul în 200 ml apă, se pune pe foc, se adaugă sare, piper, usturoi tăiat mărunt şi...
18 Oct 2010
Ingrediente: două gutui, o mână de nuci curăţate, 50 g zahăr. Preparare:1. Gutuile se spală şi se curăţă de seminţe. Se dau la cuptor timp de 20 de minute. 2. Se scot un...
17 Oct 2010
Preparare: Ingrediente: - două vinete, - 50 ml de ulei, - patru căţei de usturoi, - 50 g făină, - sare, - câteva frunze de pătrunjel. 1. Vinetele curăţate de coajă...
15 Oct 2010
Ingrediente: - două ouă, - 250 g zahăr, - 250 g smântână, - 250 g făină, - un plic praf de copt stins cu zeama de la o jumătate de lămâie, - coaja rasă de la o...
14 Oct 2010
Ingrediente: trei pere, trei linguriţe de zahăr, 300 de mililitri de vin roze, 50 g de coajă de portocală şi de lămâie, un strop de esenţă de vanilie, 50 de mililitri de...
14 Oct 2010
Strugurii sunt cele mai dulci şi mai gustoase fructe ale toamnei, aşa că ar fi păcat să nu-i incluzi în preparatele tale. Îi poţi consuma alături de friptură, cu brânzeturi, la aperitiv,...
13 Oct 2010
Ingrediente: 700 g brânză de vaci, 500 g spanac, 200 g smântână, sare, piper după gust, câteva fire de ceapă verde, un pachet de foi de plăcintă, 50 g caşcaval ras. Preparare: se...
12 Oct 2010
Preparare: Ingrediente: Foietajul se decongelează, apoi se întinde prima foaie, în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină. Separat se călesc, în restul de ulei, carnea...
11 Oct 2010
Preparare:  Ingrediente: Cotletele spălate şi zvântate se taie pe lung, fără să se desprindă complet (cam 3 astfel de tăieturi). Se sărează şi se condimentează,...
10 Oct 2010
Ingrediente: 1 kg făină, un ou, apă şi sare  Preparare aluat: se amestecă făina cu un ou şi puţină sare, adăugându-se treptat apa, astfel încât coca să fie uşor de...
9 Oct 2010
Preparare: Ingrediente:  1. Se taie una dintre ştiuci la ceafă şi pe laterale şi se jupoaie pielea, cu grijă, de la aripioare, până la coadă 2. Se curăţă de oase...
8 Oct 2010
Preparare: Ingrediente: - 500 g ficăţei, - un piept de pui dezosat, - 200 g măsline verzi fără sâmburi, - două cepe, - patru ouă, - un pachet de foi de plăcintă, - sare,...
7 Oct 2010
Ingrediente: - un pachet de foi de plăcintă, - un kg dovleac curăţat, - 150 g unt, - 50 g griş, - 100 g zahăr, - vanilie. Preparare: 1. Se rade dovleacul, se pune într-o...
7 Oct 2010
Dacă nu te-ai hotărât, îţi oferim noi trei reţete sănătoase şi gustoase Dacă vrei să dormi bine, ai nevoie de o cină sănătoasă, susţine Elena Casapu, nutriţionist Maggi. Potrivit...
6 Oct 2010
Mod de preparare: Ingrediente: Se amestecă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, apoi se încorporează grişul. Se bat albuşurile spumă (ca pentru bezele), apoi se pun peste...
5 Oct 2010
Preparare: Ingrediente: Se taie ceapa ceva mai mare (în pătrăţele de circa un centimetru) şi se căleşte, iar când este rumenită se adaugă ciupercile tăiate, ouăle bătute...
4 Oct 2010
Ingrediente Preparare pentru blat: cinci ouă, cinci linguri de făină, cinci linguri de zahăr, cinci linguri de ulei, un plic de praf de copt, o linguriţă de suc de lămâie, un...
4 Oct 2010
Ingrediente: 400 g penne, 200 g bacon, o ceapă, un ardei gras,doi căţei de usturoi,o roşie, 300 g pastă de roşii decojite,sare, piper, oregano. Preparare: 1. Pennele se pun la...
1 Oct 2010
Ingrediente Preparare - un morcov, - o jumătate de ţelină, - un ardei gras roşu şi unul galben, - o roşie, - un cartof,- o ceapă mare, - un dovlecel,- câteva fire de pătrunjel,...
30 Sep 2010
Ingrediente: 500 g ciocolată, 100 g nuci prăjite, 150 g coajă de portocală confiată, 100 g stafide. Preparare: 1. Ciocolata se mărunţeşte şi se topeşte pe baie de aburi. 2....
30 Sep 2010
Cu cât carnea e mai închisă la culoare, cu atât conţine mai mult fier şi, potrivit nutriţionistului Maggi Elena Casapu, e bine s-o includem, măcar o dată pe lună, în mâncărurile pe care...
29 Sep 2010
Preparare: 1. Puiul se porţionează şi se prăjeşte în ulei.2. Se adaugă usturoiul zdrobit cu latul cuţitului, cimbru, sare, piper, vin, boia de ardei, bulion diluat în circa 300...
28 Sep 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 g carne de vită, 200 g morcovi, 200 g ţelină, 400 g castraveţi muraţi, 100 g mazăre fiartă, sare, piper, muştar, gogoşari şi castraveţi muraţi,...
27 Sep 2010
Preparare: Ingrediente: Se curăţă cartofii de coajă şi se dau pe răzătoarea cu orificii mai mari. Ceapa se decojeşte şi se toacă mărunt. Apoi se pun legumele într-un vas...
26 Sep 2010
Ingrediente: Preparare: -doi croasanţi -o ceapă roşie -o jumătate de ardei gras verde-un morcov fiert -o jumătate de piept de pui fiert-două frunze de salată -două linguri de...
24 Sep 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Se separă albuşurile şi se bat spumă împreună cu zahărul, până se topesc toate cristalele 2. Separat se amestecă...
23 Sep 2010
Chiar dacă pare greu de crezut, unele alimente te binedispun şi îţi dau o senzaţie de relaxare, aşa că este ideal să le incluzi în meniul tău. Poţi alege peştele, produsele lactate sau...
23 Sep 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Oul se mixează cu zahărul şi vanilia 2. Se adaugă laptele şi untul topit 3. La sfârşit se încorporează făina...
22 Sep 2010
 Preparare:  Ingrediente:  1. Se călesc într-o crăticioară ceapa tocată, ciupercile tăiate, morcovul şi ţelina date pe răzătoare, ardeiul iute mărunţit,...
21 Sep 2010
Preparare: Piepţii de pui se taie în două şi se pun la fiert în apă rece. Când încep să fiarbă, se curăţă spuma şi se adaugă legumele curăţate şi tăiate în bucăţi mari...
20 Sep 2010
Preparare: Se curăţă cartofii şi se dau pe răzătoarea mare, se adaugă brânza rasă şi, peste acestea, se pun ouăle şi uleiul. Se omogenizează bine, apoi se adaugă treptat făina,...
19 Sep 2010
Ingrediente Preparare - 3 cartofi, - 2 gogoşari, - 3 cepe, - 3 roşii, - 500 g de carne de porc, - sare, piper, ulei, o legătură de pătrunjel. - se curaţă ceapa, gogoşarii şi...
17 Sep 2010
Ingrediente: 150 g unt, un vârf de cuţit de sare, 190 g zahăr, trei ouă ,  250 g făină, o linguriţă praf de copt, 700 g mere,  o linguriţă zahăr pudră. Mod de...
16 Sep 2010
 Preparare:  Ingrediente (pentru 12 bucăţi): Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi cu zahărul turnat în ploaie. Se adaugă şi gălbenuşurile, esenţa,...
15 Sep 2010
Ingrediente: Preparare: 800 g muşchi de porc 100 g pulpă de viţel tocată 100 g şuncă afumată tocată, 50 g fasole verde un morcov un ardei gras roşu două linguri caşcaval ras...
14 Sep 2010
Preparare: Ingrediente: Vinetele se spală, se taie pe lung, li se scoate miezul şi se sărează, apoi se lasă la scurs, cu scobitura în jos. Ceapa se toacă mărunt şi se pune...
14 Sep 2010
Ingrediente aluat: Pentru umplutură: Preparare aluat: Preparare umplutură:  3/4 pahar de ulei un pahar de apă un vârf de cuţit de sare drojdie cât o nucă (10-15g)...
12 Sep 2010
Ingrediente: Preparare:  (pentru trei borcane mici): -două kilograme de prune -800 g zahăr -zeamă de lămâie (opţional).  prunele se spală, se taie în două şi li se...
11 Sep 2010
Dacă vrei să trăieşti decent şi atunci când ai banii drămuiţi, încearcă să ai permanent în frigider o mâncare preparată. Nişte spaghete, o porţie de orez, o mămăliguţă cu brânză...
10 Sep 2010
Preparare: 1. Într-un castron, se amestecă ardeiul tăiat cubuleţe, jumătate din caşcavalul ras, sare, piper şi câteva roşii. 2. Foaia de aluat se taie în patru, marginile se...
9 Sep 2010
“Nu toate mâncărurile delicioase îngraşă, ba mai mult, cu unele chiar îţi poţi păstra o siluetă de invidiat”, spune Cori Grămescu, antrenoarea din show-ul “Marele...
9 Sep 2010
“Poţi să renunţi fără grijă la carne, da­­că o înlocuieşti cu ciuperci”, susţine nu­­triţionistul Elena Casapu, de la Maggi, adăugând că aceste legume...
8 Sep 2010
Preparare: 1. Se separă albuşurile, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul, cu praful de copt stins cu lămâie şi cu trei linguri de ulei. 2. Într-un alt vas se bat albuşurile...
7 Sep 2010
 Preparare Ingrediente 1. Se face o cocă din ulei, borş, drojdie şi făină şi se frământă foarte bine.2. Din compoziţia rezultată se întinde o foaie şi se taie în...