MENIU CAUTĂ
03 Apr. 2015 12:39

Pască cu brânza şi smântâna

Distribuie

INGREDIENTE
Pentru aluat:
300 g faina
25 g drojdie
20 g zahar
30 ml ulei
2 bucati galbenuşuri
150 ml lapte calduţ
1 praf sare
1 lingura coaja rasa de la 1/2 lamâie
Pentru umplutura:
300 g brânza grasa
300 ml smântâna grasa
4 bucati oua
4 linguri griş
100 g zahar
1 ceasca coaja şi zeama de la o lamâie
1 plic zahar vanilat
1/2 bucata fiola esenţă de rom
1 ceasca stafide, dupa gust

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, se dizolva drojdia în laptele cald, se pune o lingura de zahar şi doua de faina şi se lasa la cald pâna creşte bine maiaua.
2. Faina se cerne într-un lighean, în mijloc se toarna maiaua, se amesteca puţin, apoi, pe rând, se adauga sarea, galbenuşurile, uleiul şi coaja de lamâie. Se framânta bine aluatul, pâna devine fin şi neted, şi se lasa la crescut o ora.
3. Din aluat se opreşte o bucaşica din care se modeleaza crucea, iar restul se întinde doar pe fundul tavii.
Citește continuarea pe unica.ro

Loading...
Comentarii