MENIU CAUTĂ
21 Oct. 2015 06:37

Rețetă: Mămăligă toponită

Distribuie

Ingrediente

500 g mălai
180 gr cârnați (la alegere)
70 gr piept de porc afumat/bacon
200 gr brânză telemea oaie/vacă
câteva jumări
1 ou
sare
ulei

Preparare

Preîncălziți cuptorul.
Se pune apa cu sare la fiert. Între timp, tăiați cubulețe cărnurile și puneți-le la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot, faceți mămăliga – la final ea trebuie să vă iasă moale. Când carnea s-a perpelit, scoateți-o într-un vas separat. Nu aruncați untura topită rămasă în tigaie de la ea! Cu ea o să ungeți tava în care veți da la cuptor toponita și, totodată, o veți folosi și la compoziție.
Puneți un prim strat de mămăligă în tavă – nu foarte gros -, iar deasupra unul de carne friptă în tigaie. Încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puțină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză… Și tot așa, strat după strat, până ce terminați ingredientele.
Citește tot materialul aici

Loading...
Comentarii