MENIU CAUTĂ
22 Sep. 2018 21:00

Rețete cu ciuperci. Preparate gustoase, simple și foarte arătoase

Distribuie

Rețete cu ciuperci. Mâncăm și cu ochii, n-are rost să negăm asta: cu cât arată mai bine preparatul din farfurie, cu atât mai mult ne îmbie să-l dăm gata! Îți propunem azi câteva rețete simple, cu rezultate spectaculoase: pizza, supă, un supersendviș și paneuri făcute din ciuperci.

Rețete cu ciuperci: ciuperci pane

Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon, o cană de făină, o linguriță de sare amestecată cu pudră de usturoi, un ou, o cană de apă, două căni de ulei de floarea soarelui.

Preparare: taie ciupercile în două, amestecă într-un castron făina, sarea și usturoiul, iar în altul, bate oul cu apă. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă (wok), pe foc mediu. Trece ciupercile prin ou, apoi prin făină și prăjește-le în baie de ulei 3-5 minute, până devin aurii. Scoate-le pe prosoape de hârtie, ca să lase excesul de ulei. Le poți servi cu sosul preferat sau cu mujdei.

Rețete cu ciuperci: pizza

Ingrediente: pentru blat (4 porții) – 500 g făină, o jumătate de linguriță de drojdie uscată, o linguriță de sare, două linguri de ulei de măsline, 300 ml apă călduță; pentru topping – ciuperci feliate, mozzarella și un cățel de usturoi.

Preparare: amestecă într-un castron făina, sarea și drojdia, apoi adaugă uleiul și apa și frământă un aluat până obții un aluat ușor lipicios; formează din el o bilă, acoper-o cu folie alimentară, apoi cu un prosop și lasă aluatul să crească într-un loc cald, câteva ore (ideal, peste noapte sau de dimineața până seara). Aluatul crescut se taie în patru și fiecare bucată se întinde, se așază în forma de pizza, se adaugă toppingul și se bagă în cuptorul încins până se rumenește.

Poți să faci pizza nu neapărat rotundă, va arăta spectaculos dacă o facim, de exemplu, dreptunghiulară!

Rețete cu ciuperci: supă cremă

Ingrediente: 600 g ciuperci, o ceapă, două tije de țelină apio, 3 căței de usturoi, 1,5 litri de supă concentrată de pui sau de legume, 75 ml smântână pentru gătit, ulei de măsline, pătrunjel și cimbru proaspete, sare, piper.

Preparare: feliază ciupercile, toacă ceapa, țelina și usturoiul, plus o mână de pătrunjel. Alege câteva frunze de cimbru. Încinge un pic de ulei de măsline într-o cratiță, pe foc mediu, și pune la călit ceapa și usturoiul, ciupercile, țelina, pătrunjelul și cimbrul. După ce s-au înmuiat ciupercile, scoate cu grijă două linguri din ele și pune-le deoparte. Toarnă supa în cratiță, iar când începe să clocotească, micșorează focul și lasă să fiarbă 15 minute. Potrivește de sare și piper, apoi folosește blenderul de mână pentru a pasa supa. Adaugă smântâna, amestecă, lasă să dea iar într-un clocot, apoi oprește focul. Înainte de servire, adaugă în bolurile cu supă câteva ciuperci călite (din cele oprite mai devreme).

Rețete cu ciuperci: sendviș hrănitor

Ingrediente: baghetă proaspătă sau ciabatta, friptură condimentată de porc, vită sau rață (feliată), mozzarella, ardei gras verde feliat.

Preparare: Taie pâinea și așază ingredientele pe rând, cu grijă, apoi așază sendvișul într-o tavă și bagă-l în cuptor, ca să se încălzească friptura, să se topească brânza și să se rumenească pâinea. Combinația este delicioasă și foarte hrănitoare.

Rețete cu ciuperci: mic dejun – omletă sau ochiuri

Ingrediente: 3-6 ouă, două mâini de ciuperci, o ceapă mică, cașcaval, sare, piper, verdeața preferată.

Preparare: feliază ciupercile și călește-le cu ceapa tocată, în ulei încins. Pentru omletă, bate ouăle cu sare și piper, apoi toarnă-le în tigaie, în puțin ulei încins. Adaugă ciupercile, iar când încep să se lege ouăle, pune și cașcavalul. Presară verdeața numai când oprețti focul.

Dacă faci ochiuri, călește ciupercile în tigaie, în uleiul încins, cu ceapa tocată, după ce se înmoaie ciupercile adaugă cașcavalul, iar peste ele pune ouăle. Presară sare și piper, iar verdeața adaug-o, la fel ca la omletă, când ouăle sunt făcute și oprești focul.


Ai vrea să faci facultatea ca el? Românul Cristi Drăgan este student la o universitate americană care te plimbă prin șapte țări

 

Loading...
Comentarii