Rețete cu porumb. Preparate picante, latino: cazuela, elote și chili con carne. Un deliciu!

Rețete cu porumb. Dacă-ți place porumbul copt, îl vei adora pe cel mexican, cu cremă de brânză, smântână și chilli! Te provocăm să încerci și alte preparate, cum sunt supele sau delicioasa tocană chili con carne, și să dai o șansă desertului din mămăligă cu fructe. N-o să-ți pară rău!

Rețete cu porumb: supă cremoasă

Ingrediente: o jumătate de ceapă, un cățel de usturoi, un sfert de cană de pătrunjel tocat, o lingură de unt, 3 linguri de făină, două căni și jumătate de lapte, o cană de supă concentrată de pui, 340-350 g boabe de porumb din conservă, două linguri și jumătate de cremă de brânză, sare, piper și fulgi de chilli după gust.

Preparare: mărunțește ceapa, usturoiul și pătrunjelul. Pune-le apoi într-o oală mare, pe foc mediu, adaugă untul și sotează cam 5 minute sau până se înmoaie ceapa. Adaugă făina și omogenizează (trebuie obții un amestec ca o pastă).  Încorporează laptele și supa concentrată de pui. Pune apoi boabele de porumb și crema de brânză și dă totul într-un clocot. La final, sărează și piperează după gust, amestecă bine, presară fulgii de chilli și servește cât e fierbinte.

Rețete cu porumb: chili con carne

Ingrediente: două linguri de ulei extravirgin, un ardei gras, doi ardei iuți (unul roșu, unul verde), două cepe medii, 1 kg carne de vită tocată, o cană de vin roșu sec, 1,5 kg roșii din conservă, 2 căței de usturoi, o conservă de pastă de tomate (340-350 ml/g), două lingurițe de pudră de chilli, o linguriță de oregano uscat, două linguri de pătrunjel proaspăt tocat, o linguriță de sare, una de piper negru și una de piper cayenne (măcinate), 12 picături de sos tabasco, 900 g fasole boabe din conservă, 300 g boabe de porumb din conservă sau congelat.

Preparare: mărunțește ardeiul gras și usturoiul, toacă ceapa și roșiile din conservă. Încinge uleiul într-o tigaie încăpătoare (poți folosi un wok), pe foc mediu. Călește ceapa și ardeiul până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o până devine maronie. Toarnă vinul, adaugă usturoiul, roșiile și pasta de tomate și amestecă bine. Pune apoi pudra de chilli, piperul negru și cayenne, oregano și pătrunjelul, plus sare după gust. Lasă să dea într-un clocot, apoi redu focul – mediu spre mic. Pune capacul și lasă să fiarbă încet cam o oră și jumătate, învârtind din când în când. După acest interval, adaugă sosul tabasco, fasolea și porumbul și mai lasă pe foc o jumătate de oră. Adaugă ardeiul iute, feliat, înainte de servire.

Rețete cu porumb: cazuela (supă chiliană)

Ingrediente: 6 ciocănele de pui, 3 căni de pulpă de dovleac (cubulețe), 6 cartofi mici (cubulețe), 2 știuleți de porumb (tăiați în trei), 3 morcovi (tăiați în bucăți de 2,5 cm), 5 căni de supă de pui concentrată, orez, sare și piper după gust, pătrunjel și coriandru, sos iute pentru servire.

Preparate: pune într-o oală încăpătoare ciocănelele de pui, dovleacul și cartofii, bucățile de porumb, morcovii și supa. După ce dă într-un clocot, redu focul, acoperă și lasă să fiarbă încet vreme de 25 de minute sau până ce puiul și legumele s-au pătruns. Drege de sare și piper. Între timp, fierbe orezul. Se servește astfel: pune în bol orez, ia cu polonicul din oală și pui, și legume, apoi toarnă supă. Adaugă câteva picături de sos iute și presară pătrunjel și coriandru tocate.

Rețete cu porumb: elote (porumb copt în stil mexican)

Ingrediente: câte un sfert de cană de maioneză și de smântână, o jumătate de cană de feta mărunțită, o jumătate de linguriță de pudră de chilli, un cățel de usturoi, un sfert de cană de coriandru mărunțit, 4 coceni de porumb, o limetă.

Preparare: coace porumbul pe grătar, întorcândul din când în când. Cât se face acesta, amestecă maioneza cu smântâna, cu feta mărunțită, pudra de chilli, usturoiul tocat și coriandrul și pasează, să obții o cremă. Porumbul fierbinte trece-l prin această cremă, apoi mai rade pe el puțină feta și mai presară un pic de chilli. Servește fiecare știulete de porumb cu un sfert de limetă.

Rețete cu porumb: mămăligă fiartă în lapte, cu fructe de pădure

Gospodinele pricepute, în special cele de la țară, nu de la oraș, știu că dacă fierbi mălaiul în lapte, vei obține o mămăligă absolut delicioasă, cremoasă, mult mai bună decât aceea făcută cu apă. Pe aceasta o poți consuma cu fructe de pădure, pe post de desert sau dacă vrei un mic dejun consistent și totuși sărac în calorii.


Previziuni Urania pentru perioada 1 – 7 septembrie 2018. Mercur va intra în zodia Fecioarei

Mai multe articole