23 Mar. 2018 21:00 , de Rodica Dirzu

Spanac și ouă. Trei rețete ușoare și hrănitoare

Distribuie

O combinație de legume și proteine, perfectă pentru început de primăvară, când organismul are nevoie de mai multă energie. Poți folosi spanac congelat sau proaspăt. Iată trei rețete cu spanac și ouă.

 

 Tortilla cu spanac / VIDEO

 

Ingrediente: 400 g cartofi, 80 g spanac, o lingură ulei, 2 albuşuri, 4 ouă, 1 căţel de usturoi, sare, piper
Preparare: se fierb cartofii, apoi se scurg de apă, se taie cubuleţe şi se rumenesc câteva minute în ulei încins. Se adaugă spanacul şi se amestecă 2 minute. Se încinge cuptorul. Se bat ouale întregi cu albuşurile şi cu usturoiul tocat şi se adaugă sare şi piper după gust. Se toarnă omleta în tigaie şi se lasă pe foc 5 minute. Apoi se transferă tigaia în cuptor şi se mai lasă 4 minute, până prinde o crustă maronie.

 

piure cu oua

Piure cu ochiuri
Ingrediente: 1 kg spanac, 5-6 linguri ulei, 5-6 căţei de usturoi, 3-4 linguri făină, 0,800 l lapte, sare

Preparare: se curăţă spanacul de cozi, se spală în două-trei ape şi se pune în apa care dă în fiert şi în care s-a pus sare. După ce dă câteva clocote se scoate spanacul în strecurătoare şi se toacă. Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte usturoiul tocat mărunt. Se pune făina şi se amestecă totul bine. Se stinge apoi cu lapte rece (circa 600 ml), turnat treptat. Se lasă sosul alb să fiarbă un minut, apoi se adaugă spanacul. Se amestecă din nou şi se subţiază, până la consistenţa dorită, cu laptele rămas, turnat puţin câte puţin. Se sărează şi se mai lasă puţin pe foc. Se serveşte cald, cu ouă ochiuri.

 

clătite

Clătite cu spanac


Ingrediente:
clătite- 250 g făină, 500 ml lapte, o lingură de ulei, un praf sare, 2 ouă; ulei pentru uns tigaia; umplutură: spanac congelat, o ceapă, ulei

Preparare: piureul de spanac- se încinge uleiul în tigaie, se taie ceapa mărunt şi se căleşte. Apoi se aduagă spanacul şi se căleşte pănă se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit. Clătitele– se pune făina într-un bol, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, puţin câte puţin, până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se unge tigaia cu puţin ulei, se încinge bine şi se toarnă cu un polonic aluatul. Se întorc şi pe partea cealaltă şi apoi se aşază pe o farfurie. Se umplu cu piureul de spanac.

 

 

 

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Valea Părului, satul unde toate femeile au fost coafate gratuit
Loading...
Comentarii