01 Sep. 2017 15:37

Imobiliare.ro: Tu știi factorii care influențează prețul unei case?

Distribuie

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi o locuință, ai nevoie de o evaluare cât mai corectă a acesteia. Pe lângă aspecte precum tipul proprietății, suprafața sau numărul de camere, există o serie de alți factori ce au un cuvânt important de spus asupra prețului final de vânzare.

Potrivit Imobiliare.ro, Maria Ședer Neda, autoarea cărții „Cum să-ți cumperi o casă!', face o trecere în revistă a acestor factori:

 

  1. Zona:

Aspectul cu cel mai mare impact asupra prețului unei locuințe este localizarea sa, aceasta putând produce variații de 10% până la 300% în valoarea proprietății. Astfel, un apartament situat într-o zonă exclusivistă (precum Primăverii-Herăstrău în București) poate avea un preț pe metru pătrat util de până la de trei ori mai mare decât o unitate locativă dintr-un cartier tradițional (cum ar fi Militari).

 

Vrei să cumperi o locuință? Vezi ofertele zilei!

 

  1. Arhitectura:

Un alt factor „cu greutate' în stabilirea prețului corect este arhitectura imobilului. O locuință amplasată într-o clădire ridicată pe baza planurilor unui arhitect de renume poate fi cu 10-25% mai scumpă decât una obișnuită, același principiu fiind valabil și în cazul locuințelor individuale. Pe de altă parte, apartamentele în vilă pot fi cu 5-10% mai scumpe decât cele din blocurile vechi, așa-zis „comuniste'.

 

Click pentru a afla și ceilalți 6 factori ce influențează prețul unei case!

 

  1. Locurile de parcare:

Un element cu o importanță crescândă când vine vorba de achiziția unei case este disponibilitatea locurilor de parcare (și/sau garajelor). În cazul apartamentelor vechi, existența unui loc de parcare în fața blocului echivalează cu un plus de până la 5% la prețul final; în ceea ce privește noile ansambluri de locuințe însă, această facilitate poate produce o creștere de până la 20% a valorii de achiziție. Casele, pe de altă parte, oricât ar fi de bine întreținute, sunt foarte greu de vândut fără loc(uri) de parcare sau garaj.

 

 

 

Loading...
Comentarii