1 din 2 bărbați din România este diagnosticat cu adenom de prostată

1 din 2 bărbați din România este diagnosticat cu adenom de prostată după vârsta de 50 de ani.  Această afecțiune reprezintă cea mai frecventă tumoră  benignă în rândul bărbaților și reprezintă creșterea în volum a prostatei, situație ce declanșează o serie de simptome precum: urinări frecvente, dificultate la urinare, micțiuni nocturne, usturime și durere în timpul urinării, senzația de golire insuficientă a vezicii urinare.

Unii dintre factorii de risc ai adenomului de prostată sunt: hipertensiunea arterială, obezitatea, diabetul zaharat, vârsta, consumul de alcool, fumatul și altele. Metodele de tratament disponibile sunt: tratamentul medicamentos, intervenția clasică chirurgicală (în funcție de severitatea cazului), dar și embolizarea arterelor prostatice.

Embolizarea arterelor prostatice-procedura minim invazivă fără recidivă

”În România se practică încă din 2012 procedura endovasculară de embolizare a arterelor prostatice. Este o procedură ce tratează adenomul și ameliorează simptomele pacienților. Embolizarea de acest gen este o intervenție simplă, care nu implică tăieturi, cicatrici, iar spitalizarea este redusă, maximum cinci ore. De asemenea, recuperarea este rapidă, cu efecte imediate” explică dr. Rareș Nechifor, medicul primar radiolog cu cea mai mare cazuistică în tratarea adenomului de prostată. Specialistul a adaugat că până în prezent a tratat cu succes peste 280 de pacienți.

Mai mult decât atât, potrivit statisticilor, din ce în ce mai mulți bărbați suferă de această afecțiune și caută informații despre metodele de tratament disponibile. Tocmai din acest motiv, Dr. Rareș Nechifor va susține, pe data de 19 ianuarie 2017, un seminar gratuit dedicat pacienților, în care va oferi cât mai multe detalii despre această boală.

În decursul a cinci ani, peste 120 de medici din 21 de țări au participat la cursurile de embolizarea adenomului de prostată, pentru a studia tehnica, cât și pentru a efectua terapii endovasculare. Aceste cursuri au fost susținute de către dr. Rareș Nechifor. Anul acesta, în data de 07 februarie 2017, are loc cel de-al 16-lea workshop la care vor participa medici din Israel și Olanda. Timp de două zile, medicii străini vor studia tehnica minim invazivă, atât la nivel teoretic, cât și practic, în sala de angiografie.

Mai multe articole