De Ramona Mânzat,

Poți merge de la București până la Milano și cu 50 de lei, și cu 100 de euro. Ambele variante, cu o companie low-cost! În aceste condiții, ce poți face să găsești biletul de 50 de lei?

1. Fii flexibil

Mai exact, îți alegi un interval în care vrei să pleci, dar nu date exacte. Dacă nu poți pleca decât în anumite zile, e greu să găsești bilete foarte bune exact în zilele respective.

În schimb, folosind o aplicație cum e kiwi.com, în care poți selecta mai multe zile pentru plecare, respectiv pentru revenire, poți găsi rapid cele mai ieftine variante pentru destinația dorită.

2. Călătorește în extrasezon

Dacă nu ești meteo dependent, luna noiembrie e cea mai bună pentru a vizita orașele europene cu costuri minime. La polul opus sunt perioadele de sărbătoare, Crăciun, Revelion, Paște, și lunile iulie, august.

Evită să îți programezi revenirea în țară din vacanță la final de iulie, început de august. Atunci au concediu majoritatea românilor care lucrează în străinătate și cererea de bilete spre România e foarte mare, așa că sunt foarte scumpe.

3. Evită weekendurile

Mai multe site-uri de profil care compară zilnic sute de oferte au ajuns la concluzia că biletele pentru călătorii marțea și miercurea sunt considerabil mai ieftine decât cele care implică deplasarea în weekenduri. Dintre zilele de final de săptămână, cea mai ieftină este sâmbăta.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

4. Nu cumpăra biletele cu mult timp înainte decât dacă e o ofertă superspecială

Cu mai bine de două luni înainte de un zbor low-cost, biletele sunt afișate, de obicei, la prețuri mari, care sunt optimizate cam cu 5-6 săptămâni înaintea datei zborului. E bine să urmărești zilnic evoluția în intervalul de 6 până la 3 săptămâni înaintea zborului și să cumperi în ziua în care vei observa o scădere bruscă.

Spre exemplu, am urmărit recent la Wizz Air un bilet Lisabona-București, pentru 19 octombrie. În august a fost cotat la 280 de euro, în septembrie a coborât treptat, până la 100 de euro. L-am cumpărat în 16 septembrie, cu 80 de euro! Zilele trecute era afișat la 150 de euro.

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică
Recomandări

Decizie finală în Parlament. Au fost eliminate toate pensiile speciale, cu excepţia celor militare şi din sistemul de ordine publică

5. Achiziționează biletul de dus și cel de întors în zile diferite dacă zbori low-cost

Companiile de linie oferă prețuri mult mai bune când cumperi biletul dus-întors. În schimb, la low-cost, dacă găsești un preț bun de dus și unul care nu îți convine la întors, îl poți lua pe primul și să urmărești cum evoluează al doilea.

6. Ia în calcul decolarea sau aterizarea pe un aeroport apropiat

Uneori merită să te gândești și la această opțiune, mai ales dacă ai nevoie de mai multe bilete și astfel poți economisi sute de euro.

Am aplicat o dată această metodă, pentru că un bilet dus-întors București – Paris Beauvais costa 200 de euro , iar un bilet, în aceeași perioadă de vacanță școlară de primăvară, Craiova – Paris Beauvais, 150 de lei. O familie cu doi copii a economisit atunci peste 650 de euro. Așa că a meritat deplasarea cu mașina la Craiova.

7. Urmărește site-ul fly4free.com

Zilnic, fly4free afișează prețuri pentru bilete care câteodată par incredibile. Ajută foarte mult pentru vacanțele extraeuropene, multe oferte nefiind cu plecare din România.

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă
Recomandări

Anunțul făcut de avocații bătăușului din clanul Chira, care i-a tăiat piciorul altui interlop. Cine e, de fapt, așa-zisa victimă

Când însă spre Milano, Roma, Londra sau Berlin există legături low-cost, merită să cumperi un bilet Berlin – Chicago sau Milano – Los Angeles cu 250 de euro, cum am găsit cu ajutorul acestui site.

Ideea e că acest tip de oferte se epuizează foarte rapid. Trebuie să decizi rapid să faci achiziția.

Cele mai ieftine bilete pe care le-am cumpărat după ce le-am văzut pe fly4free au fost unul de 10 euro, Bologna – Ibiza, dus-întors, cu Ryanair, și altul de 60 de euro, Dubai-Manilla, dus-întors, cu Cebu Pacific.

8. Profită de ofertele de lansare

Când o companie lansează o nouă rută, pentru câteva zile prețurile afișate sunt foarte mici.

9. Seteazăți alerte

Pe site-urile care compară prețurile avioanelor, cum sunt kiwi, momondo, skyscanner, poți să setezi alerte pentru un anumit zbor, într-o anumită perioadă, și ești avertizat când se modifică prețul.

10. Abonează-te la newsletterele companiilor aeriene

Așa sunteți la curent cu ofertele speciale care implică discounturi serioase, care pot și înjumătăți prețul biletelor.

Ce înseamnă un preț optim?

Oare mai scade? Oare mâine va fi mai scump? Poate ți se pare mult prea complicat să urmărești evoluția prețului biletelor și iei decizia de cumpărare. Important e să nu fii superconcentrat să cumperi de fiecare dată cel mai ieftin bilet posibil, ci să cumperi la un preț optim, ținând cont de repere realiste, nu de excepții. S-ar putea să nu mai găsești niciodată biletul de 5 euro pe care l-ai cumpărat cândva…

Prețuri bune pentru diverse destinații, bilete dus-întors (fără taxe de bagaje, locuri, prioritate):

  • București – Italia (diverse aeroporturi): sub 50 de euro
  • București – Paris: sub 70 de euro
  • București – Spania (diverse aeroporturi): sub 100 de euro
  • București – Londra: sub 70 de euro
  • București – Lisabona: sub 125 de euro
  • București – Germania (diverse aeroporturi): sub 60 de euro
  • București – Bangkok: sub 500 de euro
  • București – New York (combinație de avioane): sub 300 de euro
  • București – Los Angeles (combinație de avioane): sub 400 de euro
  • București – Dubai: sub 200 de euro

Citeşte şi:

Copiii tinerilor crescuți între România și Spania: „Cei care se vor naște aici n-o să mai fie români”

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA. Declarația incredibilă a unui polițist din Beers, satul în care locuia Johannes Visscher: ”Ne pare rău pentru fetița din România, dar și cei de aici suferă, au pierdut pe cineva”

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Monica Pop: „Este într-un progres, față de acum trei-patru luni”

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor