Iată după cât timp de la achiziție ar trebui să înlocuiești diverse lucruri din bucătărie:

Când înlocuiești vasele pentru gătit? După 5 ani sau chiar mai devreme

Unele tigăi pot ține o viață, dar dacă obișnuiești să gătești des, puține sunt șansele. Cel mai probabil, vei avea nevoie de vase noi pentru gătit cinci ani mai târziu de la ultima achiziție – poate chiar mai devreme, dacă observi semne de uzură.

Când schimbi chiuveta din bucătărie? Când devine neîncăpătoare

Sigur, o poți înlocui atunci când nicio soluție folosită nu reușește să înlăture petele și rugina, dar chiuveta din bucătărie poate fi înlocuită și din alte motive: de exemplu, când îți dai seama că ai nevoie de mai mult spațiu pentru a spăla oalele și cratițele de mari dimensiuni.

Potrivit reprezentanților Mathaus – magazinul de retail deschis de unul dintre cei mai mari distribuitori români de materiale de construcții și finisaje, mulți români aleg să cumpere online chiuveta de bucătărie, ceea ce face ca înlocuirea celei vechi să fie mult mai simplă și mai accesibilă.

Când este momentul să renunți la electrocasnicele vechi? Nu există o singură regulă

Multe aparate electrocasnice au viață lungă, așa că înlocuirea lor ține mai degrabă de alte considerente decât viteza cu care se strică. Producătorii aduc mereu îmbunătățiri tehnologiilor existente și asta îi face pe mulți utilizatori casnici să renunțe la echipamentele vechi în favoarea celor mai performante.

Când poți să arunci condimentele și să cumperi altele noi? După 8 luni în bucătărie

Condimentele păstrate în bucătărie sau cămară ar trebui înlocuite o dată la 8 luni, dau o dată la unul sau doi ani. Cum faci deosebirea? Renunță mai curând la condimentele măcinate și păstrează-le mai multă vreme pe cele întregi.

Când trebuie să înlocuiești buretele pentru spălarea vaselor? În fiecare săptămână

Unii specialiști în curățenie recomandă schimbarea buretelui de spălat vasele zilnic, pe motiv că acesta acumulează rapid mulți microbi. Nu este greșit, însă, dacă îl înlocuiești o dată pe săptămână, mai ales dacă nu gătești prea des sau dacă ai grijă să îl lași la uscat după fiecare spălare, știut fiind faptul că bacteriilor le priește umezeala.

Sursa foto: Shutterstock.com

Urmărește-ne pe Google News