Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Cred că soțul meu mă înșală”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Cred că soțul meu mă înșală. De ceva vreme, vine foarte târziu de la serviciu, și când vine, se închide cu telefonul în baie, după care vine și se culcă lângă mine de parcă aș fi o mobilă. Știu că ar trebui să mă prefac că nu observ, să-l las să-i treacă, să fiu o soție model care îi iartă și îi înțelege totul… dar nu pot. Mă simt singură, neglijată, deprimată. Încerc să comunic cu el dar mă lovesc de un zid. Te rog, spune-mi ce să fac în această situați, nu știu cum să mă comport.

Adela răspunde:

Draga mea,

Cred că dacă îți dai frâu liber sentimentelor îți vei face ție, în primul rând, un mare bine. Ok, am înțeles că nu vrei să-i faci scene – ceea ce poate fi înțelept până la un punct – dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te respecți și pe tine în același timp. Conștientizează-ți furia și frustrarea, dă-ți voie să fii supărată pe el, chiar dacă nu trântești cu farfuriile de pereți. Dacă el te ignoră, ignoră-l și tu. Spui că se culcă lângă tine de parcă ai fi mobilă? Nu-i mai da această satisfacție. Dormi în altă cameră. Nu vorbi nici tu cu el. Desigur, e greu atunci când tot ce-ți dorești este să primești un semn de viață… Dar încearcă să primești acest semn din altă parte. Nu-ți mai fie frică de el. Dacă el vine târziu acasă, tu nu ești nevoită să stai și să-l aștepți, vezi-ți de treburile tale. Fă-ți prieteni, du-te în oraș, fă lucruri noi. Apucă-te de sport, lectură, o limbă străină – orice te face să te simți bine cu tine, fără să ai nevoie de aprobarea lui. Dacă vrei să fii acea soție model despre care vorbeai, trebuie înainte de toate să fii tu însăți. Dacă soțul tău va ști să aprecieze respectul și libertatea pe care i le oferi, se va întoarce la tine. Dacă nu, se prea poate să ai nevoie de ceva mai bun.

Citește și:

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am o relație cu un bărbat cuplat cu altcineva. Ce să fac să nu mai atrag relații care mă chinuie?”

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Am fantezii cu iubita prietenului meu. Visez că fac dragoste cu ea”

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „S-a oprit în timpul partidei de amor și mi-a spus că nu mai are chef”

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Am o problemă cu fiica lui. E o răsfăţată, plină de fiţe, arogantă şi obraznică”

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „De gașca noastră s-au lipit două fete din alt oraș, dintre care una a început să-i facă ochi dulci prietenului meu”

Mai multe articole