Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Ne iubim ca doi nebuni, după care dispare în ceață două săptămâni”

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Te rog să mă ajuți să înțeleg comportamentul acestui bărbat: pe de o parte mă sună, mă invită, mă cheamă pe la el, ne iubim ca doi nebuni, după care dispare în ceață două săptămâni, timp în care nu-mi răspunde la telefon, la mesaje, la nimic. Mi-a fost jenă să mă duc să-i bat la ușă, de fapt mi-e frică să nu dau peste cine știe ce… Am început relația doar de vreo trei luni și tot așa face. M-am îndrăgostit și sufăr că tace, dar în același timp parcă i-aș da papucii… Tu ce părere ai?

Adela răspunde:

Draga mea,

Depinde ce fel de relație ați decis să aveți. Dacă el dorește să fie doar un ”zburător” în viața ta, să apară și dispară atunci când nici nu te gândești, să nu se mire dacă, într-o bună zi, va găsi ușa ta închisă. Nu e cazul să-ți consumi energia încercând să înțelegi de ce face el așa. Dacă reapare, îl întrebi. Dacă scuza lui nu este viabilă – și este destul de puțin probabil să fie – atunci îți vezi de treaba ta. Când cineva este interesat să aibă o relație cu tine, te caută, se poartă normal și simți că poți crea o conexiune cu el în mod firesc. Dacă apar dificultăți și lucruri absurde, atunci e clar că nu este ceea ce părea a fi. Nu trebuie să te adaptezi la ceva nesănătos doar de dragul de a te amăgi că ești într-o relație. Cum îți dai seama că nu este ce trebuie ? Dacă el uită de tine și tu suferi, ce altă explicație îți mai trebuie ? Desigur că, dacă ți-a fost foarte dor de el, atunci când va reapărea și va fi din nou drăguț, tendința ta va fi să-l ierți. Dar după ce repetă schema de mai multe ori, vei ajunge la concluzia că nu merită.

Mai multe articole