MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Soțul meu m-a dus într-un club de swingeri”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Îți scriu pentru că nu știu cum să mă comport în situația în care mă aflu, nu pot să vorbesc cu nicio persoană cunoscută, pentru că sigur m-ar judeca, și atâta mi-ar mai trebui. E vorba despre soțul meu care, în realitate, este foarte ciudat. Mereu mă pune în situația să-mi depășesc limitele – așa spune el – dar încep să mă gândesc că de fapt se folosește de mine pentru a-și îndeplini niște pofte anormale. Între noi întotdeauna a existat o atracție foarte mare, așa că nu i-a fost greu să obțină de la mine orice fantezie sexuală și-a dorit. Am făcut amor în toate pozițiile, cu tot felul de jucării, cu costume, cu BDSM și sado-maso… ca-n filme. Probabil că mi-a plăcut și mie un pic, ce să zic. Mai nou, m-a dus într-un club de swingeri – e mult spus ”club”, mai mult o întâlnire dublă pusă la cale de cineva. Nu mi-a plăcut ideea, dar m-am dus, de dragul lui. Bărbatul din cuplul respectiv m-a căutat și după aceea, cerându-mi să ne întâlnim separat. Nu știu de ce m-am dus, cred că din curiozitate, și poate din neîmplinirea în care eram. Era cu o altă femeie, și dorea să facem dragoste în trei. Soțul meu nu știe, și sincer nici nu mă interesează ce-ar spune dacă ar afla. Simt că am intrat într-un joc murdar, în care nu mă simt eu însămi și nu știu cum să mă extrag din el. Acest bărbat mă amenință că îi va spune totul soțului meu și colegilor de serviciu dacă nu mă mai întâlnesc cu el. Mi-e teamă să nu-mi pierd locul de muncă, cât despre căsnicie… nici nu știu ce să mai spun. Am obosit de toate acestea, te rog, dacă poți, spune-mi ce să fac.

Adela răspunde:

Draga mea,
Dacă spui că nu mai poți să fii în această căsnicie, probabil că cel mai înțelept lucru pe care îl poți face este să-i spui soțului că dorești să divorțezi. Cât despre colegii de serviciu, vor vorbi cât vor vorbi, după care își vor vedea de treaba lor. În realitate, oamenii sunt mult mai indiferenți în ceea ce ne privește decât ni se pare nouă. Cu siguranță că ești extrem de tulburată acum – ceea ce este de înțeles – dar dacă încerci să te detașezi un pic, vei vedea că situația nu este chiar atât de dramatică. Cea mai bună metodă de a scăpa de o frică este să renunți la ea. Dacă îți asumi consecințele acțiunilor tale până la capăt, poate să vină oricine și să spună orice despre tine. Tu vei zice: ”Da, așa este, am fost atrasă într-un joc murdar. Și ție ți se poate întâmpla într-o zi. Dacă n-o să știi ce să faci, vino la mine și-ți spun. Eu n-am avut pe cine să întreb, a trebui să mă descurc pe barba mea”. Dacă vei avea o atitudine verticală, nimeni și nimic nu te va mai putea atinge. Dacă vor insista, le poți riposta că au niște minți bolnave, că sunt interesați de detalii sordide. Nu te mai lăsa călcată în picioare de nimeni, în definitiv e viața ta, pe care ai dreptul să ți-o trăiești cum vrei.
Comentarii