Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt împreună cu iubitul meu de 7 ani, dar îmi place să am aventuri”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt împreună cu iubitul meu de 7 ani, dar îmi place să am aventuri”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Îți scriu pentru că sunt revoltată. Am o relație stabilă, sunt împreună cu iubitul meu de 7 ani, suntem foarte bine, cu toate că nu dorim niciunul dintre noi să ne căsătorim. Locuim împreună, avem credite la bancă împreună, totul e ok… cu un mic detaliu, însă. Mie îmi place să am aventuri, mai mult sau mai puțin sexuale. De cele mai multe ori e vorba de flirturi nevinovate, dar se mai soldează și cu câte o aventură propriu-zisă. Atunci când sunt îndrăgostită de cineva secret sunt mai drăguță și cu iubitul meu, iar el mă apreciază parcă mai mult atunci. N-am nici cea mai mică intenție să o rup cu el, pur și simplu îmi place să-mi condimentez viața. Zilele trecute am vorbit cu prietenele mele despre asta, care au sărit care mai de care să mă judece, că nu e bine ce fac, că îl înșel, că dacă el ar face la fel mie mi-ar plăcea ? – și alte asemenea… Am început să mă întreb dacă totuși e bine ce fac, trebuie să recunosc că m-a atins un pic gândul că și el ar face la fel… Dar daca ar face-o cu cineva care este ca mine, adică cineva care nu vrea să-i complice viața cu adevărat, până la urmă de ce nu. Ce crezi, Adela, greșesc ? Cum să scap de sentimentul de vinovăție pe care îl am ?

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

 Adela răspunde:

Draga mea,

În zilele noastre nu mai există paradigme în ceea ce privește relația de cuplu. Poți să te aliniezi cu tradiția, sau poți să-ți alegi un alt mod, iar societatea democratică nu ar trebui să te judece. Teoretic. Practic, după cum vezi, există multe păreri… Un criteriu care ar putea să te liniștească este experiența proprie. În 7 ani de relație, dacă ție ți-a fost bine așa, de ce ar trebui să schimbi ceva ? Ce-ai putea să vrei mai mult ? Poate tu ai găsit formula fericirii pentru tine, de ce ai admite să fii judecată, de ce să te simți vinovată ? Vinovată ai putea să te simți doar dacă i-ai făcut rău cuiva, ori, din câte spui, tu îl iubești mai mult pe acest iubit stabil când mai ești îndrăgostită și de altcineva. Nu mi-ai spus cum reușești să pui capăt acestor aventuri. Dacă sunt de comun acord, și nu le rupi oamenilor inimile, atunci ce ai avea să-ți reproșezi ? Cât despre prietenele tale, îți dai seama că un asemenea mod de viață este mai greu de înțeles de către oricine. Probabil că va fi mai bine să nu le mai spui chiar tot despre tine. De asemenea, dacă vreuna dintre ele i-ar spune – prin absurd – iubitului tău, ar fi bine să fii pregătită cu un răspuns. În principiu, nu face o dramă din ceea ce nu este o dramă.

Close
Închide
  Close