De Dan Băcan,

Părerile despre sexul de la prima întâlnire sunt oarecum împărţite în funcţie de educaţie, cultură, experienţe anterioare şi… sex! La nivel formal, cele mai multe persoane ar declina propuneri ce ar viza sexul de la prima întâlnire, însă la nivel inconştient, o astfel de abordare reprezintă una dintre cele mai răspândite fantezii. Cei mai mulţi renuntă la impulsul experimentării fanteziilor din cauza prejudecăţilor sau a percepţiei sociale. „Ce ar crede lumea despre mine dacă aş face asta?” îşi spun femeile, în timp ce bărbaţilor le este teamă de refuz. O femeie este mult mai atentă la ceea ce crede lumea despre ea, la felul în care este percepută, îşi conturează scenarii despre ceea ce ar declanşa în mintea altora un astfel de gest. Barbaţii, în schimb, îşi hrănesc orgoliul din astfel de momente, iar un refuz ar putea fi fatal din perspectiva încrederii de sine. Iată însă ce crede psihologul, contactat de Libertatea, despre acest subiect:  „Se spune că cel mai puternic afrodisiac este „noul”.
Chiar şi aşa, este recomandat să iei lucrurile pas cu pas, indiferent de viteza cu care faci paşii. Încearcă să descoperi ce te atrage la persoana în cauză şi pentru ce ai face pasul respectiv. Nu pleca la drum cu aşteptări pentru a nu avea decepţii. Dacă alegi o astfel de abordare, trăieşte clipa, fără a-ţi crea scenarii despre ce ar urma să se întâmple, pentru că, spune un proverb, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.
Pe scurt, sexul de la prima întâlnire are următoarele beneficii: aduce cu sine satisfacerea unor fantezii, experimentarea unor trăiri, refularea unor dorinţe sub impulsul emoţiilor, te ajuta să descoperi rapid dacă partenerul(a) corespunde nevoilor şi aşteptărilor tale şi să stabileşti dacă există premisele unei noi întâlniri”, susţine Andreas Hniatiuc.
 

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."
GSP.RO

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie