Mergi direct la conținut »

Chiar dacă s-a discutat mult despre efectele periculoase pe care le are bronzul de solar asupra pielii noastre, multe persoane nu au renunțat la această metodă. Printre vedetele de la noi, dependente de bronzul artificial se află Oana Zăvoranu, Anda Adam și Bianca Drăgușanu.

De Livia Lixandru,

În ultimii ani, cercetatorii au încercat să avertizeze populația asupra măsurii în care solarul este periculos pentru sănătate și să contrazică vechile convingeri conform cărora bronzul este sănătos, potrivit sfatulmedicului.ro.

După ce efectele razelor ultraviolet au devenit cunoscute în termeni de factori cancerigeni agresivi, oamenii au început să creadă că solarul este o alternativă mai sigură pentru bronzarea pielii.

Specialiștii în sănătate spun că solarul poate fi chiar mai periculos decât soarele, întrucât emite aproape în totalitate doar raze UVA, care penetrează și mai adânc țesutul cutanat decât cele UVB, provocand anomalii la nivel celular.

Datele științifice despre îmbolnăvirile provocate de solar

În luna decembrie 2012, un studiu dedicat pericolelor asociate cu utilizarea solarului arată că, la nivel mondial, se înregistrează o creștere alarmantă a cazurilor de melanom în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 si 39 de ani.

În ultimii 40 de ani, rata de incidență a acestei maladii potential letale a crescut cu 800% în cazul tinerelor femei și cu 400% în cazul tinerilor bărbați, mai scrie sursa citată.

Bronzul perfect care le pune viața în pericol

Oana Zăvoranu este adepta unui bronz perfect de…solar. Vedeta mărturisește că și-ar fi droit să fie mulatră.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

„Nimic nu e mai frumos ca o piele bronzata ??? Acum nu prea conteaza pentru mine daca este facut la plaja prin tari exotice sau la solar….desi la solar il faci mai repede, iar eu cum vreau in orice sa vad rezultatele imediate, solarul ma prinde mai bine ?

Voi mergeti la solar si iubiti pielea bronzata, sau va place sa fiti albi ca branza ‘feta ? ? Deh, gusturile…Mie personal mi-ar fi placut sa fiu mulatra ?”, a scris Oana Zăvoranu, pe Instagram.

Cântăreaţa Anda Adam poate fi desemnată campioana mondială la bronzat artificial, ea merge regulat la un salon de profil şi este o bună cunoscătoare a domeniului, potrivit Eva.ro.

Bianca Drăguşanu  a recunoscut în urmă cu ceva timpc, că este obsedată de solar şi, mai rău decât atât, într-una dintre ediţiile emisiunii de la Antena 1, a a afirmat chiar că a făcut insolaţie de cât de mult a stat în acel tub, mai scrie sursa citată.

De asemenea, Simona Dichiseanu nu este străină de această obsesie a mersului la solar. Soția lui Ion Dichiseanu s-a și pozat în timp ce se bronza, iar apoi a publicat imagine ape contul de socializare.  

Close
Închide
  Close