Vinul rămas trebuie păstrat la frigider, după ce ai deschis sticla și nu ai reușit să îl consumi pe tot. În funcție de tărie și de soi, vinul poate să reziste 3 zile sau 3 săptămâni. Iată câteva indicii care te vor ajuta să îl păstrezi cât mai mult timp.

Vinul spumant

Are cea mai scurtă durată de viață și își pierde foarte repede aromele, chiar dacă îl ții în frigider. Vinul spumant își pierde rapid aciditatea și trebuie să pui imediat dopul după ce îl servești.

Cele dulci și ușoare nu rezistă mai mult de o zi la rece, dar cele mai tari și cu aciditate crescută pot rezista până la 3 zile în frigider, dacă le pui dopul.

Vinurile albe și roze se țin cu dop de plută

Cu cât sunt mai dulci și mai tari, cu atât rezistă mai puțin timp și trebuie consumate mai repede, în medie în 3 sau 4 zile.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro

Urmărește-ne pe Google News