MENIU CAUTĂ
08 Iun. 2010 11:07

Ce nu ştiaţi despre nimfomanie, dorinţa nestăpânită de a face sex

Distribuie

In vremurile in care trăim, sexul işi pune amprenta pe orice şi este asociat cu o groază de lucruri pozitive şi de dorit. Poate e una dintre cele mai grave obsesii ale prezentului. Din acest motiv, ideea de "nimfomanie" e privită de foarte mulţi bărbaţi ca pe un lucru de dorit la iubitele sau prietenele lor, uitând că, de fapt, aici este vorba despre o boală.

cuplu sex femeie preludiuÎn principiu, nimfomania se referă la un libido exagerat, la o dorinţă permanentă de a face sex cu oricine, oricând şi oriunde. E de la sine înţeles că femeile care suferă de această afecţiune nu sunt fidele când vine vorba despre relaţii pentru că nu se pot abţine de la sex, fiind dependente de acesta, după cum descrie şi medicul Carol Groneman în publicaţia „Nymphomania A History”.

Dorinţa sexuală are legătură cu cerebelul (n.r. – creierul mic) şi se spune, fără a fi demonstrat ştiinţific, că persoanele care au partea din spate, inferioară, a craniului mai dezvoltată, deci şi cerebelul mai mare, au un libido mai ridicat. Bineînţeles,  nu există o legătură între nimfomanie şi mărimea craniului.

Din păcate, oricât de distractiv ar părea, cele mai multe nimfomane nu se bucură de partidele de sex, ele fiindu-le necesare din cauza faptului că sunt dependente de acestea, aşa cum alţi oameni sunt de tutun, droguri sau alcool.

În concluzie, un apetit sexual sănătos sau un libido ridicat nu sunt echivalente cu nimfomania, iar a face glume privind acest aspect, a-ţi dori să ai parte de o femeie nimfomană sau poate să fii una, este mai mult decât greşit.

Comentarii