Cu ce să începi când îți mobilezi casa. 3 piese de mobilier esențiale în orice locuință

Orice proprietar de casă nouă se simte copleșit de sarcina complexă de a mobila locuința. Dacă te afli în această situație, nu te grăbi. Mobilarea completă a locuinței ar trebui să aibă loc după ce ai decis care sunt nevoile tale, în ce vrei să investești și aspectul general al fiecărei camere.

Pentru început, investește în piese de mobilă esențiale, precum un pat de calitate, obiectele de iluminat, canapea și masa pentru living, așa cum recomandă și Aussie living homes. De asemenea, atunci când cumperi mobilă trebuie să ții cont de cât de mult o să îți placă în viitor. Luând în considerare faptul că tendințele și gusturile se schimbă constant, poate fi de ajutor să optezi pentru piese clasice. Acestea nu se vor demoda niciodată și vei putea schimba aspectul casei folosind obiecte decorative.

Pentru noii proprietari, mobila multifuncțională poate fi răspunsul la mai multe probleme, de la limitările care țin de spațiu, la cele care țin de buget. Mobila de acest tip îți permite să o utilizezi în mai multe feluri sau să o depozitezi cu ușurință atunci când nu o folosești. Uite care sunt cele trei obiecte de mobilier pe care trebuie să le deții:

O canapea extensibilă

Desigur, aspectul este important, dar atunci când alegem mobila trebuie să ne gândim și la rolurile practice ale acesteia. Așa că, pe lângă o culoare plăcută, o formă confortabilă și un material de calitate, canapeaua aleasa ar trebui să fie extensibilă. Aceasta va oferi două avantaje pe care o simplă canapea nu le poate înlocui.

În primul rând, vei avea un pat disponibil pentru orice invitat. Chiar dacă ai un dormitor în plus destinat invitaților, există situații în care mai mulți prieteni sau membri de familie te vor vizita. În al doilea rând, alegerea patului și a saltelei potrivite poate lua mult timp. În acest caz, o canapea extensibilă poate fi soluția perfectă pentru un somn odihnitor, până ai patul perfect. În plus, o canapea extensibilă îți oferă un spațiu în plus de depozitare: lada.

O masă pliabilă

Unul din marile avantaje de a avea o casă este că poți avea invitați și petreceri de câte ori dorești. Însă, chiar dacă ai suficient spațiu și nu trebuie să te îngrijorezi de zgomotul produs, trebuie să ai și condițiile necesare. Acest lucru implică o masă cu suficiente locuri. Nu este însă necesar să ocupi tot spațiul din living pentru o masă pe care să nu o utilizezi.

Din fericire, există suficiente rezolvări pentru această problemă. Poți opta pentru o masă extensibilă, pe care să o utilizezi doar când este necesar, iar în rest să o depozitezi. De asemenea, poți opta pentru o masă care poate fi pliată pe jumătate și utilizată în această formă. Mai există mese pliante pe ambele părți, lăsând utilizabilă doar o suprafață mică. Astfel de mese le poți plasa pe hol sau în orice altă cameră.

Mobilă cu soluții de depozitare inventive

Indiferent de dimensiunea acesteia, într-o casă este întotdeauna binevenită orice soluție de depozitare. Chiar dacă poate părea o locuință extrem de spațioasă, după câțiva ani, aceasta va fi plină de o varietate de lucruri, de la haine și electrocasnice, la unelte și obiecte sentimentale. De aceea, Vurni recomandă cât mai multe piese de mobilier care au ca scop secundar depozitarea.

Poți opta pentru fotolii cu rafturi pentru cărți în lateral, pentru a-ți fi mai la îndemână cărțile pe care le citești. De asemenea, alege o oglindă cu raft deghizat. Cele mai populare oglinzi de acest fel sunt cele pentru baie, însă poți găsi și oglinzi de dimensiuni mai mari, pe care să le pui pe hol sau în dormitor.

O altă piesă de mobilă utilă poate fi o masă de cafea cu un spațiu de depozitare ascuns. Ridici capacul și vei avea o mică ladă în care să depozitezi orice nu vrei să stea la vedere. Același lucru îl poți face și cu un fotoliu sau cu scaun pentru picioare, în interiorul cărora poți depozita orice ai nevoie.

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe articole