Cu ce trec semnele post-acnee? Află cum să estompezi cicatricile inestetice de pe față

Cu ce trec semnele post-acnee e o întrebare pe care mulți dintre noi ne-o punem după ce am scăpat de această afecțiune neplăcută. Acneea se datorează înfundării porilor de la nivelul pielii și a proliferării bacteriilor. Apare de obicei la vârsta adolescenței, dar și la vârstă matură. După dispariția simptomelor, multe persoane se confruntă cu semne rămase pe față ca urmare a scărpinării, ruperii sau lezării coșurilor sau papulelor (bubițe roșii) de la nivelul feței.

Cicatricile ușoare se vindecă în general după o anumită perioadă, mai ales atunci când le dăm o mână de ajutor folosind ingrediente naturale pentru estomparea lor. Cicatricile profunde, din păcate, nu răspund doar la un tratament de asemenea tip.
Pentru aceia dintre noi care vor să scape de semnele minore de pe față rămase ca urmare a unui puseu acneic, iată ce remedii la îndemână există:

Roșie

Taie o roșie mică felii și freacă cicatricile cu acestea timp de 1-2 minute cu mișcări blânde, circulare. Roșia conține o cantitate ridicată de vitamina A și caroten care îi conferă culoarea roșie care reprezintă niște puternici antioxidanți ce pot contribui la refacerea țesutului epidermei. În plus, aceștia stimulează formarea de noi celule ale pielii sănătoase.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro

Mai multe articole