Stilistul îți dezvăluie toate secretele. Cum alegi șamponul potrivit pentru tipul tău de păr?

Ce mare chestie este să-ți speli părul? Așa gândești? Ei bine, află că acest gest este baza stării de sănătate a podoabei tale capilare. Și tot el ”dictează” gradul de strălucire și de vitalitate. Iar regula de aur este: să alegi șamponul potrivit. Ce înseamnă asta concret îți spune Arabella Zadic, stilistul unui celebru brand de produse pentru îngrijirea podoabei capilare.

Primul indiciu de care trebuie să ții cont îl reprezintă tipul și starea părului. Mai exact, dacă ai părul uscat, nu vei folosi un șampon pentru păr gras. Alte detalii importante de care trebuie să ții cont, atunci când alegi șamponul, sunt: frecvența cu care îți speli părul, culoarea părului, tipul de vopsea, gradul de stră­ lucire a nuanței pe care o porți.

Cel potrivit pentru păr sensibil

Contează și dacă ai părul lins sau întins. Situații în care este important să mizezi pe un șampon specific pentru păr sensibil. ”Dacă ai norocul de a avea un păr normal, fără probleme prea mari, un păr care nu a luat contact cu vopseaua, atunci ia aminte: poți folosi un șampon blând, bazic, spune stilista Arabella Zadic. Atenție, însă! Dacă ai obiceiul să îți speli părul zilnic, atunci opteză pentru o formulă de șampon cât mai ușoară și blândă, care să păstreze volumul”. Există șampoane pentru utilizare frecventă, special concepute pentru această manevră de frumusețe.

Folosește două produse alternativ

Folosește doar o cantitate foarte mică de produs, cam cât o nucă, mai recomandă specialista. Iar dacă nu reușești să identifici produsul care ți se potrivește, nu ezita să ceri sfatul stilistului. Totodată, dacă vrei să ai păr frumos, este preferabil să alternezi două șampoane. Dacă folosești unul singur, riscul ca scalpul și firul de păr să se obișnuiască în timp cu produsul este prea mare. Iar în final nu mai beneficiezi la maximum de calitățile șamponului.

Care este ideal pentru păr fin, obosit și uscat

Pentru a-l fortifica și revitaliza, ”folosește alternativ un șampon pentru păr fin și un șampon pentru păr uscat”, recomandă Arabella Zadic.

Șamponul uscat, doar o soluție de avarie

Acesta este un produs foarte apreciat, mai ales pentru partea sa practică: îl poți folosi fără a uda pă­ rul. Șamponul uscat este ideal în vacanță și atunci când nu avem timp pentru spălarea părului. Ră­ mâne însă o soluție de avarie, pentru că nu elimină în mod real impuritățile din păr. Totodată este un truc mereu la îndemână pentru părul gras, atunci când vrei să îi dai un aer de prospețime.

Cum îți îngrijești părul ondulat

Pe cât de frumos este părul ondulat, pe atât de greu este de îngrijit şi de stilizat. Dar avem soluții! Adevărul este că un păr cârlionțat de poveste nu se obţine chiar așa, cu una, cu două. Pentru că provocările sunt multe. În capul listei stă nesuferitul efect de electrizare, cunoscut și sub denumirea de ”frizz”.

Această problemă, care le enervează pe mai toate purtătoarele de bucle naturale, e generată de gradul destul de mare de deshidratare a firului de păr. Şi ştii de ce se întâmplă asta? Pentru că onduleurile fac mai dificilă pătrunderea uleiurilor naturale, cele care acoperă şi hidratează în profunzime fiecare fir de păr. Așa se explică faptul că o podoabă capilară creață are tendința de a deveni uscată, îşi pierde din flexibilitate şi este mai sensibilă la agresiunile de tot felul (frig, căldură, periat excesiv etc.).

Mai multe articole