Cum faci acasă cartofi wedges, la fel ca la fast-food

Înmuiați și frecați bine 500 de grame de cartofi cu o perie și clătiți-i bine sub jet de apă. Acest lucru ajută la îndepărtarea murdăriei și a noroiului de pe cartofi.

Tăiați fiecare cartof pe lungime în 2 părți. Poți lăsa coaja, dacă ai spălat-o foarte bine.

Apoi tăiați fiecare parte în 3 sau 4 felii, în funcție de mărimea cartofului.

Adăugați-i într-un bol cu apă rece. Lăsați-i să se odihnească timp de 30 de minute.

Măsurați toate condimentele și păstrați-le deoparte. 

  • 1 linguriță de pudră de ardei iute roșu sau ¾ linguriță de paprika
  • ¼ linguriță de piper negru
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1 linguriță de praf de ceapă
  • ¾ linguriță de sare
  • 1 linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de busuioc
  • 2 linguri de amidon de porumb sau făină

Amestecați mai întâi toate condimentele și testați gustul. Adăugați mai multă sare dacă este nevoie.

Preîncălziți cuptorul sau friteuza cu aer la 220 C. Ungeți sau tapetați o tavă de copt în funcție de cum vreți să gătiți cartofii wedges.

Scurgeți complet apa din cartofi și ștergeți-i cu un prosop de bucătărie.

Turnați apoi 2 linguri de ulei și ungeți-i bine.

Se presară condimentele pregătite mai devreme. Acoperiți bine toți cartofii cu condimentele. O mulțime de condimente se depun pe fundul bolului. Amestecați bine și acoperiți-i uniform.

Lista câștigătorilor de la Cannes: șocantul „Triangle of Sadness” ia trofeul, „R.M.N.” al lui Mungiu rămâne pe dinafară. Ce film a fost cel mai aplaudat?
Recomandări
Lista câștigătorilor de la Cannes: șocantul „Triangle of Sadness” ia trofeul, „R.M.N.” al lui Mungiu rămâne pe dinafară. Ce film a fost cel mai aplaudat?

Dacă asezonarea este prea uscată, atunci presărați mai mult ulei, dacă se coace. Dacă folosiți friteuza cu aer, atunci puteți stropi cu apă.

În air fryer

Pentru a îi prăji în aparatul cu aer cald, trebuie doar să îi adăugați în coș și să îi întindeți. Prima opțiune este să alegeți setarea implicită pentru cartofi prăjiți și apoi, spre final, să prăjiți la aer la cea mai mare temperatură de 200 C până când devin crocanți și aurii timp de 2-3 minute. 

A doua metodă este de a le prăji la 200 C timp de 8-9 minute, apoi scuturați-i o dată și repetați pentru încă 8-9 minute până când devin crocanți și aurii.

La cuptor

Așezați cartofii wedges în tava de copt cu partea cu coajă în jos. Coaceți-i la cuptor timp de 30-35 de minute, până când devin crocanți.

Ajustați timpul de coacere, după cum este necesar, în funcție de mărimea cartofilor wedges și de cuptor.

La tigaie

Aduceți apa la fierbere într-o oală mare. Adăugați sare în ea. Când apa dă în clocot, măriți flacăra și adăugați cartofii.

Fierbeți-i până când cartofii sunt pe jumătate fierți. Adică ar trebui să fie parțial gătiți și nu complet sau al dente.

După ce sunt gata, scoateți-i imediat din apă și adăugați-i într-o strecurătoare.

Biserica de la capătul României. Lupta unui fost militar în Irak ajuns preot să-i ajute pe bătrânii și pe copiii dintr-o parohie din Deltă: „Dumnezeu mi-a zis: «Măi, tu rămâi aici!»”
Recomandări
Biserica de la capătul României. Lupta unui fost militar în Irak ajuns preot să-i ajute pe bătrânii și pe copiii dintr-o parohie din Deltă: „Dumnezeu mi-a zis: «Măi, tu rămâi aici!»”

Răciți-i complet și adăugați toate condimentele. Stropiți puțină apă și întindeți condimentele și făina peste cartofi.

Turnați ulei într-un tuci adânc și încălziți-l. Când uleiul este suficient de fierbinte, puneți cartofii și prăjiți-i.

Scoateți cartofii într-o strecurătoare. Prăjiți-i pe toți pe rând și scoateți-i în strecurătoare. 

Prăjiți-i din nou la foc mediu mic până când devin crocanți și aurii. Prăjirea dublă este cea care îi face mai crocanți.

Cartofii se servesc cel mai bine calzi. Aceștia sunt buni singuri, dar se potrivesc bine și cu un sos de ardei iute, sos de iaurt cu usturoi sau orice alt sos la alegere.

Sfaturi utile

Fierberea cartofilor este esențială doar pentru cartofii prăjiți, nu și pentru cei copți și cei prăjiți în air fryer. Cartofii prăjiți fără a fi fierți în prealabil pot rămâne necopți din interior.

Dacă cartofii sunt prea vechi, au zăcut mult timp în depozit, nu se vor prăji bine fără a fi fierți. Așa că nu săriți peste acest pas în plus.

Aruncați uleiul de prăjit, deoarece nu este bun de refolosit. Cu toate acestea, dacă totuși preferați să îl refolosiți, renunțați la pudra de ardei iute/ paprika din condimente, deoarece decolorează uleiul.

Chec aperitiv – cel mai bun chec cu șuncă sau cu spanac. Rețete sărate pentru întreaga familie

Sursa foto:123rf.com

Urmărește-ne pe Google News
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
GSP.RO
Metoda șocantă prin care o jurnalistă și-a dat seama că iubitul ei o înșală: „Începuse să...”
ȘOC! Cât costă un show EROTIC cu Daniela Crudu! Sumele sunt HALUCINANTE
Playtech.ro
ȘOC! Cât costă un show EROTIC cu Daniela Crudu! Sumele sunt HALUCINANTE
Strat de gheață de peste 15 centimetri pe străzi, la vecinii bulgari. Același front atmosferic a făcut prăpăd și la noi în țară
Observatornews.ro
Strat de gheață de peste 15 centimetri pe străzi, la vecinii bulgari. Același front atmosferic a făcut prăpăd și la noi în țară
Horoscop 29 mai 2022. Balanțele caută siguranță, dar poate că nu o caută unde trebuie, dacă nu au găsit-o deja
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2022. Balanțele caută siguranță, dar poate că nu o caută unde trebuie, dacă nu au găsit-o deja
VIDEO Momentul în care o rachetă trece pe lângă un avion de linie. Imaginile surprinse de un pasager
Știrileprotv.ro
VIDEO Momentul în care o rachetă trece pe lângă un avion de linie. Imaginile surprinse de un pasager
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Orangesport.ro
A invitat un fotbalist acasă şi a rămas mască. Ce au făcut: ”Acum nu ştiu dacă îi mai place”
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama
PUBLICITATE
Pentru mai multe secrete de stil & sustenabilitate cu Ioana Grama