De obicei, dacă instinctul îți spune că partenerul te înșală, cel mai probabil așa este. Există totuși niște semne care îți pot confirma suspiciunea și te pot ajuta să aduni dovezi că partenerul te înșală, înainte să îl confrunți.

Este mult mai preocupat de aspectul exterior și își schimbă stilul de viață

Dacă până acum umbla cu aceeași cămașă sau bluză două zile la rând, se bărbierea de două ori pe săptămână și felul în care îi stătea părul clar nu era important, brusc partenerul tău începe să facă mișcare, să mănânce mai sănătos și să fie atent la cum arată. Fie că miroase mai mult a parfum, își ia haine noi sau se tunde diferit, preocuparea pentru aspectul său ar trebui să îți dea de gândit.

În afară de interesul pentru felul în care arată, partenerul sau partenera ta poate căpăta pasiuni și interese noi. Fie că ascultă un stil de muzică nou, vine cu un vocabular schimbat acasă sau se apucă de vreun sport sau hobby cu care nu avea nicio tangență până acum, e posibil ca toate acestea să fie semne că se află sub influența unei terțe persoane. Ieșirile târzii la alergat sau cu bicicleta pot fi indicii că pur și simplu își dorește să ducă o viață mai sănătoasă sau pot fi scuze care motivează un timp altfel greu de justificat.

Este foarte atent cu telefonul sau computerul

S-ar putea să observi la partenerul tău tendința de a-și ascunde telefonul mobil, fie că îl pune pe silențios, îl ține doar cu fața în jos când sunteți împreună sau își schimbă des parolele. De asemenea, peste tot pe unde merge își ia telefonul cu el și petrece mult mai mult timp în fața ecranului. Când îl întrebi ce este așa interesant în telefon, îți poate răspunde evaziv că sunt chestiuni legate de serviciu sau că se uită peste știri. 

În timp ce stă cu ochii în telefon, e foarte posibil ca acesta să înceapă să sune și jumătatea ta să părăseasă încăperea în grabă, sub pretextul unui telefon important de la birou. 

Perioade în care nu e de găsit sau schimbări bruște în program

Dacă partenerul te înșală, este foarte posibil să nu îți răspundă la telefon sau la mesaje și chiar să aibă telefonul închis. Poți primi scuze legitime, că a fost într-o ședință, nu a auzit telefonul pentru că era gălăgie, era într-o zonă fără semnal sau era la volan și nu avea căști.

Dacă aceste momente se repetă frecvent sau dacă partenerul nu îți răspunde atunci când lucrează până târziu sau este în delegație, ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Este foarte posibil ca la un moment dat în programul său să apară multe zile de stat peste program la serviciu sau delegații extrem de frecvente.

Dacă acestea nu sunt motivate de o schimbare de responsabilități sau de alte argumente solide, e un semn destul de clar că te înșală. 

Programul tău devine brusc de interes

O persoană care înșală va dori să știe cât mai amănunțit programul partenerului de viață – când vine de la birou, când are ieșiri în oraș sau chiar să sugereze ieșiri separate sau weekenduri de regăsire de sine, fiecare în altă locație. Astfel de interogatorii și propuneri ar trebui să funcționeze ca semnale de alarmă, mai ales dacă ai deja bănuieli că partenerul te înșală și caută să găsească ferestre de timp în program pentru a se vedea cu amantul sau amanta.

Are tendința de a oferi explicații în exces

Dacă întrebi cum a fost petrecere de la birou și te trezești cu informații prea detaliate, cum ar fi numele invitaților, preparatele din meniu cu descriere exactă sau relatarea faptelor minut cu minut, ar trebui să îți dea de gândit. Este o vorbă care spune că „mincinoșii vorbesc prea mult”. Când spui adevărul, ai tendința de a fi concis, deoarece vine cu ușurință. O persoană care înșală va crea deseori povești lungi despre evenimente și locuri în care a fost în acea zi, pentru a acționa ca un alibi.

De asemenea, subiectele de discuție ar putea fi un semnal că se întâmplă ceva. Dacă în conversație apare prea des numele unei colege sau coleg, cu întâmplări sau fapte aparent nevinovate, e posibil ca acea relație să fie mai mult decât una colegială.

Petreceți mai puțin timp cu prietenii și familia

Dacă partenerul sau partenera începe să renunțe la planurile pe care le-ați făcut cu prietenii sau familia și se gândește la scuze pentru a nu-i vedea, fii precaut/ă. Ar putea fi un semn că partenerul tău evită să dea ochii cu oameni care îi pot accentua sentimentul de vinovăție. De asemenea, dacă bănuiești că te înșală, e posibil să observi că va uita frecvent să ia copiii de la școală, să își viziteze mama de ziua ei sau să spună La mulți ani prietenilor voștri comuni. 

Cel care înșală evită să facă achiziții comune sau planuri

Angajamentele cum ar fi cumpărarea unei case sau a unei mașini sunt caracteristici ale unei relații pe termen lung și amânarea lor poate fi un indicator să unul din parteneri este implicat într-o altă relație. În cazul cuplurilor căsătorite sau cu mai mulți ani de relație în spate, un semn ar putea fi evitarea vacanțelor de familie, a unor evenimente la care urma să participați împreună sau tergiversarea planurilor de a face un copil, de a cumpăra o casă mai mare sau de a începe o afacere împreună. 

Primești cadouri sau atenții mult mai des

Tuturor ne place să primim cadouri, mai ales fără motiv, dar când acest lucru se întâmplă brusc și des, ar trebui să îți dea de gândit. Astfel de cadouri fără vreo ocazie specială se mai numesc și cadouri de vinovăție și sunt făcute pentru a ușura o culpă sau o greutate pe care o poate simți partenerul care trădează.

Nu mai sunteți conectați emoțional și viața sexuală are de suferit 

Când suntem implicați romantic cu cineva, acea persoană devine atracția noastră principală. Dacă observi că partenerul tău nu-ți mai povestește despre ziua lui, nu îți mai împărtășește problemele sau planurile sale, e posibil să o facă cu altcineva. Conexiunea este esențială într-o relație și lipsa ei poate fi semnul că partenerul te înșală.

Schimbările în calitatea vieții sexuale – frecvența sau intensitatea vă pot oferi de asemenea informații valoroase. Atât scăderea, cât și creșterea nivelului de activitate sexuală în relație pot fi un semn de infidelitate. Frecvența scăzută a actelor sexule poate indica prezența unui alt partener, în timp ce frecvența crescută poate fi un semn de vinovăție.

Observi schimbări în bugetul familiei

Dacă partenerul pretinde că muncește mai mult, dar la nivelul bugetului nu se observă o creștere, ci dimpotrivă, parcă dispar sume nejustificate de bani, poate fi semnul că face cheltuieli în altă parte. Sigur, există extrase de cont care pot dovedi cheltuielile, dar la fel de bine poți observa că partenerul evită să plătească cu cardul, ci face retrageri regulate de numerar și achită cash, pentru a nu lăsa urme. 

Dacă îl întrebi pe partener de cheltuielile suspecte și îți oferă un răspuns evaziv, e foarte posibil să te înșele. O relație paralelă este destul de costisitoare și implică ieșiri la restaurant, escapade în weekenduri, flori și uneori cadouri scumpe. Dacă observi retrageri mari de numerar sau dovezi ale achizițiilor din locuri pe care rareori sau niciodată nu le frecventați, nu este un semn bun.

Trebuie să iei în considerare că deși partenerul tău ar putea prezenta toate cele 10 semne, este posibil totuși să nu te înșele. Acestea rămân însă niște indicii  că ceva nu este în regulă în relația voastră și poate o discuție cu un psiholog sau chiar terapia de cuplu ar putea fi de ajutor. 

În același timp, partenerul tău ar putea să nu prezinte niciunul dintre semne și totuși să te înșele. Oricum ar fi, vestea bună este că infidelitatea nu înseamnă automat sfârșitul unei relații. Înseamnă pur și simplu că cei doi au mult de lucru, dacă doresc să restabilească încrederea în relație, să corecteze lucrurile și să consolideze intimitatea emoțională și sexuală.

Dacă afli că partenerul te înșală, poate fi de ajutor ca într-o primă fază să discuți cu un prieten de încredere sau cu o rudă apropiată și apoi să apelezi la un terapeut. În orice caz, izolarea de partener și de restul lumii nu este o soluție și poate conduce la probleme emoționale mai grave, așa că nu ezita să ceri ajutorul. 

 
Citeşte şi:

IN A RELATIONSHIP | Cum să faci vacanța mai frumoasă pentru tine și copilul tău, indiferent de buget sau de loc

     
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
PARTENERI - GSP.RO
Povestea incredibilă a voleibalistului care a crezut timp de 15 ani că e iubitul unui fotomodel. Lumea lui s-a năruit când a aflat adevărul
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Playtech.ro
ȘOC! De ce s-a despărțit Adela Popescu de cel mai bogat bărbat din viața ei. Vedeta nu a mai vrut să audă de el
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Observatornews.ro
Ucisă de betonieră în timp ce traversa strada. Accidentul înfiorător a fost filmat în Popești - Leordeni
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
HOROSCOP
Horoscop 4 decembrie 2021. Balanțele au energie cât să mai dea și altora, dar ca să obțină și rezultate, e nevoie de disciplină
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Știrileprotv.ro
Accident cumplit în Popești-Leordeni. O femeie a murit călcată de un camion pentru transportul betonului
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Telekomsport
Un nou finanţator milionar în Liga 1: ”Omul pare destul de serios”. Ce avere are şi primele mutări pe care le-a făcut
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!
PUBLICITATE
Ciocolată cu tiramisu sau pralinele Happy Barrels? 170 de ani de bucurii dulci de la E.Wedel!