Vineri, 22 martie 2019, 15:54

Chiar dacă ești o persoană ospitalieră și îți place să primești mereu prieteni în casă, nu poți nega că ai nevoie și de un spațiu doar al tău.

Patul – piesa-cheie a casei tale

Cuvântul de ordine în garsonierele mici este ”multifuncțional”. Așadar, dacă spațiul nu-ți permite luxul unei canapele și al unui pat separat, știi deja că soluția cea mai bună și la îndemână este patul rabatabil. Tot ce trebuie să faci este să investești într-o saltea de calitate, care să nu se deterioreze în timpul manevrelor de urcare și coborâre a patului și care să își păstreze mult timp proprietățile inițiale. Brandurile care se respectă oferă saltele fabricate din materiale de înaltă calitate, sisteme inovatoare și livrează saltelele rulate, în condiții maxime de igienă. Mai mult decât atât, o saltea bună poate avea garanție pe viață, așa că, investiția, odată făcută, nu este altceva decât un câștig pe termen lung. Dacă adaugi și niște perne de calitate cu tratament antibacterian al materialului, poți afla că tehnologiile recente în domeniu au făcut posibilă existența pernelor care asigură confort prin forma anatomică și care, în plus, asigură fluxul de aer și prospețimea constante, grație unei tehnologii numite Airyform.

De altfel, specialiștii în design interior sunt de părere că aranjarea și organizarea spațiilor mici, cum ar fi acela al unei garsoniere, trebuie să pornească de la pat, acesta fiind, până la urmă, cea mai mare piesă de mobilier, dar și una esențială.

Idei mari pentru spații mici

Un alt truc pe care l-am aflat de la aceștia este că spațiul de socializare, zona de living trebuie să fie cât mai aproape de ușa principală. Tu decizi care este elementul-cheie al acestui spațiu. Poți opta pentru mai multe taburete frumoase, pentru fotolii de tip puf confortabile și frumos colorate, sau chiar pentru covorașe de tip rogojină, care vor face întâlnirile cu prietenii mai atractive. Draperii și rafturi – un spațiu modular

De asemenea, poți separa zona de living a unei garsoniere de cea de dormit cu ajutorul unor draperii, a unui raft cu cărți, dar și a unui dulap cu haine sau a unui covor colorat și cu personalitate. Dar și mici piese de mobilier, cum ar fi o măsuță

sau un taburet de colecție, pot face trecerea armonioasă către spațiul de zi.

Și, nu în ultimul rând, trebuie să știi că, pentru a câștiga spațiu, trebuie să optezi pentru culori deschise ale tapițeriilor, mai ales, ale draperiilor. Ele conferă nu doar luminozitate camerei, ci impun și ideea unui spațiu mai generos.