Cum scapi de păduchi. Tratamente naturiste

Pediculoză (infestarea cu păduchi). Păduchii sunt insecte mici care trăiesc pe oameni și se hrănesc cu sânge. Atunci când un număr mare de păduchi trăiesc și se multiplică pe o persoană, aceasta se numește o infestare sau pediculoză capilară. Aceasta afectează cel mai adesea copiii și de obicei rezultă din transferul direct al păduchilor de pe păr de la o persoana la părul alteia.

Păduchii se răspândesc cu ușurință de la o persoană la alta prin contact direct sau prin intermediul hainelor sau obiectelor personale (cum ar fi pălării sau perii). Un păduche nu poate sări sau zbura. Păduchele se dezvoltă în trei etape: lindină-oul de păduche, nimfă și adult. Cel mai frecvent simptom al păduchilor este mâncărimea. Există diferite simptome, în funcție de tipul de păduchi pe care îl ai.

Cu toate acestea, o infestare cu păduchi cap nu este un semn de igienă personală precară sau un mediu de viață murdar. Păduchii nu transportă boli infecțioase bacteriene sau virale.

Păduchii au metamorfoze simple sau graduale. Cei imaturi și adulții arată similar,  cu excepția dimensiunii. Ouăle de păduchi sunt numite lindine. Ele sunt cilindrice,  albe și ovale. Ouăle de păduchi de cap sunt, de obicei, lipite de firele de păr ale capului aproape de nivelul scalpului.

În condiții normale, ouăle se vor cloci în șapte până la 11 zile. Păduchele tânăr care iese din ou trebuie să se hrănească în 24 de ore sau va muri. Păduchii clociți vor lua periodic mese de sânge. În mod normal, un păduche tânăr se va maturiza în 10 până la 12 zile într-un adult. Culoarea păduchiilor adulți poate varia de la alb la maro la gri închis.

Femelele păduchi fac șase până la șapte ouă pe zi și poate stabili un total de 50 până la 100 de ouă în timpul vieții lor, care poate dura până la 40 de zile. Adulții pot supraviețui doar una până la două zile, fără o masă de sânge, în cazul dacă sunt dați jos din cap.

Este foarte important să se spele hainele și lenjerie de pat în apă fierbinte pentru a scăpa de păduchi.

Unii oameni continuă să aibă mâncărimi timp de 7 până la 10 zile după ce păduchi și ouă au fost uciși. Cremele sau loțiunile cu calamina sau steroizi vă poate scuti de mâncărime. Dacă aveți mâncărime severă, puteți încerca pastile antihistaminice. Atenție, însă,  nu dați antihistaminice copilului dumneavoastră cu excepția cazului în care este recomandat de un medic.

Află cum scapi de păduchi, din DICȚIONARUL MEDICAL.

Mai multe articole