MENIU CAUTĂ

Despre SEX fără perdea | «Am aflat că nu îl atrag sexual»

Distribuie

Dragă Ina, viaţa este o sumă de compromisuri, iar scrisoarea ta mă duce cu gândul la faptul că tu ai fost tot timpul disponibilă pentru aceste compromisuri. Practic, ţi-ai asumat conştient ceea ce trăieşti acum, sperând că lucrurile se vor schimba în bine – mai exact, că tu ai puterea de a schimba comportamentul sexual al partenerului tău.
Trebuie să ştii că nu e bine să pleci la drum, într-o nouă relaţie, de la premisa ”nu e tocmai OK, dar o s-o fac eu să meargă”, fără a lua în calcul eşecul. Nu avem întotdeauna puterea de a schimba oamenii şi lucrurile. Depresia de care te plângi putea fi evitată, dacă vedeai clar, de la început, nepotrivirea sexuală. Cât despre faptul că nu îl atragi fizic – lucru descoperit după 6 ani de relaţie -, nu mi-ai spus dacă ai avut o discuţie cu el după ce ai aflat asta. Eu cred că ar fi trebuit.
Nu pot ignora nici problemele cardiace ale partenerului tău. Este posibil ca boala să-i fi influenţat libidoul şi să-l fi făcut să simtă acut frica de moarte. Nu-i caut o scuză, încerc doar să subliniez că, poate, are circumstanţe atenuante. Ca să vă salvaţi relaţia, ar trebui, într-adevăr, să mergeţi la un specialist cu care să discutaţi despre riscurile asociate situaţiei lui medicale. Iar după aceea, să consultaţi împreună un psihoterapeut.
La final, îţi atrag atenţia că problemele emoţionale trebuie tratate cu maximă seriozitate, în special când apar la o vârstă matură. Succes!

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii