MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2014 12:26

Despre SEX fără perdea | «Eu nu am orgasm, lui îi scade erecţia»

Distribuie

Cele două probleme care vă supără nu trebuie abordate separat, pentru că nu vă afectează individual, ci ca pereche, punându-vă în imposibilitatea de a avea o relaţie sexuală satisfăcătoare. În primul rând, vă dau acelaşi sfat pe care-l dau, de obicei, persoanelor care suferă de anorgasmie (e cazul tău) sau de probleme erectile: mergeţi la doctor, pentru a elimina eventualele cauze medicale. Este primul pas în încercarea de a depista ”vinovatul”. Dacă nu există cauze medicale, atunci vorbim despre unele de natură psihologică, caz în care trebuie să vă adresaţi unui psihoterapeut.
În ce te priveşte, îmi atrag atenţia în mod special pierderile suferite: ai intrat la menopauză foarte devreme şi ai rămas fără soţ în floarea vârstei. Sunt lucruri care te-au marcat, în mod cert, şi care îţi pot influenţa viaţa sexuală, chiar dacă nu-ţi dai seama. Despre aceste aspecte trebuie să discuţi cu un specialist. Ideal ar fi să optaţi pentru terapia de cuplu, pentru că, repet, e o problemă care vă afectează ca pereche, nu individual.
Şi încă un lucru: este foarte important să nu daţi vina unul pe celălalt pentru problemele cu care vă confruntaţi, ci să căutaţi să le depăşiţi împreună, cu răbdare şi înţelegere.

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii