MENIU CAUTĂ
25 Iul. 2013 11:23

Despre SEX fără perdea | «La cât timp după naştere pot să fac sex?»

Distribuie

Dragă Geanina, de obicei, medicul ginecolog este cel care stabileşte perioada de repaus sexual. Aceasta poate diferi de la o femeie la alta, în funcţie de tipul de naştere – naturală sau cezariană. Aşadar, din punct de vedere fizic, nu am cum să-ţi spun eu dacă eşti pregătită sau nu să faci din nou sex cu soţul tău.
Pot însă să-ţi spun că îmi este clar din ce punct de vedere nu eşti pregătită: cel psihologic. Pentru că de asta e vorba în scrisoarea ta. Ai trecut prin nişte transformări, probabil că acum te simţi mai mult mamă decât soţie şi, deocamdată, dorinţa sexuală fie este inexistentă, fie nu e suficient de puternică încât să-i dai ascultare.
Dacă vei ceda şi vei face dragoste cu soţul tău fără a-ţi dori cu adevărat acest lucru, doar de teamă că, respingându-l, l-ai putea face să caute plăcerea în braţele altei femei, nu-ţi va fi bine. Frustrările pe care probabil le simte el acum se vor transfera la tine. Te-aş sfătui să ai o discuţie sinceră cu el, în care să-i explici că încă nu te simţi pregătită, după ce-ai trecut prin experienţa unei sarcini şi a unei naşteri, să-ţi reiei activitatea sexuală. Dacă e suficient de matur şi te respectă la fel de mult cât te iubeşte, va înţelege şi va aştepta, răbdător, să-ţi revii.

Comentarii