MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2014 12:58

Despre SEX fără perdea | «Nu am orgasm!»

Distribuie

Dragă Andreea, dacă nu ai fi ajuns la orgasm nici măcar prin masturbare, ţi-aş fi spus că ai anorgasmie, o ”suferinţă” ce poate fi generată de probleme fizice sau psihologice, dar care, la fel de bine, poate avea legătură cu experienţa sexuală.
Cum însă ai orgasm, fie şi numai în anumite condiţii, cred că trebuie să abordăm altfel problema. Iar primul lucru care îmi vi­ne în minte şi ca­re mi se pa­re un posibil vi­novat pen­­tru ne­plă­ce­rea ta es­te lipsa sentimentelor în relaţiile tale. Mi-ai lăsat impresia că totul a fost un experiment sexual până acum, că ai încercat şi cu bărbaţi, şi cu femei doar pentru a vedea dacă poţi obţine acelaşi nivel de plăcere la care ajungi prin autostimulare. Nu te-ai gândit nici o clipă că acest climax este un cumul de senzaţii, dat nu numai de contact în sine, ci şi de sentimentele ce unesc cele două persoane.
Dacă ai căuta dragostea adevărată în loc să încerci să obţii din fiecare relaţie exclusiv satisfacţie erotică, cred că problema ta s-ar rezolva. Până acum, ţi-ai privit partenerii ca pe nişte obiecte sexuale, ba chiar şi pe tine am senzaţia că te-ai perceput la fel, de aceea cred că este cazul să faci o schimbare fundamentală, iar această schimbare este, cum spuneam, să te îndrăgosteşti. Acest sentiment, împărtăşit de cel sau cea pentru care-l simţi, ţi-ar putea deschide noi perspective, iar senzaţiile trăite – în pat şi nu numai – vor fi mult mai profunde.

Citește mai multe despre Despre sex fără perdea pe Libertatea.

Comentarii