Dragă Monica, în fiecare relaţie vine un moment în care focul pasiunii se stinge, iar lucrurile se aşază pe un alt făgaş. Nu mă refer aici la despărţire, Doamne fereşte, ci la transformarea prin care trece orice cuplu, pentru că e firesc ca “amorului nebun” din primii ani să-i ia locul o dragoste mai… liniştită, dar mai profundă.
Este ideal ca soţii să ajungă la această răscruce în acelaşi timp, dar de cele mai multe ori nu e aşa. Probabil că tu eşti deja în punctul de care vorbesc, dar bărbatul tău nu este. El încă acordă cea mai mare importanţă, în relaţia voastră, laturii sexuale, pe când tu ai trecut acest lucru în planul secund. Nu înţeleg de ce te gândeşti că l-ai putea pierde.
Ţi-a dat de înţeles că în lipsa unei vieţi sexuale împlinite te va înşela sau chiar părăsi? Cred că te gândeşti un pic cam prea departe… Sfatul meu este să discuţi cu soţul tău despre ce ţi se întâmplă şi despre temerile tale. De obicei, aşa cum problemele sunt create de noi, şi rezolvările tot de la noi trebuie să vină. Cel mai probabil, veţi găsi o soluţie împreună.
Mă gândesc că poate ar fi o idee bună ca după trei ani să vă evaluaţi relaţia, să vorbiţi sincer despre toate lucrurile care vă ţin împreună. Vă poate face bine amândurora.
Monica Călugăru, psi­hose­xo­­­­­log, lec­­tor uni­­­­­­­­ver­­­­si­tar doc­­to­rand la Universi­ta­­­tea Hy­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­pe­rion, răs­­pun­de scriso­rilor voas­­­tre.
Scri­­eţi-i pe e-mail, la despre [email protected]­tatea.ro, sau pe adresa re­dac­ţiei (Bu­cu­reşti, bd. Dimi­trie Pom­­peiu nr. 6, sec­tor 2)

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil
GSP.RO

Becali îi poate lua lui Florinel Coman casa, mașina sau banii! Cum e posibil

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior
HOROSCOP

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior